Simona Ionescu / Redactor Șef

Simona Halep a primit cadoul de la Moș Crăciun în avans. Viața sportivei se poate schimba

Simona Halep a primit cadoul de la Moș Crăciun în avans. Viața sportivei se poate schimba
Moș Crăciun i-a adus Simonei Halep cea mai extraordinară veste, care i-ar putea aduce liniștea pe care și-o dorește atât de mult.

Potrivit unor surse din cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv, Simona Halep ar putea să scape de suspendare. Moș Crăciun i-a adus cel mai extraordinar dar!

Extraordinară veste pentru Simona Halep, una dintre cele mai iubite sportive din România, căreia Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-ar putea aduce o mare bucurie. Halep a fost suspendată pentru patru ani de tribunalul independent Sport Resolutions și nu mai are voie să joace până pe 6 octombrie 2026. Situația însă se poate schimba radical.

Apelul avocaților ar putea fi judecat până la sfârșitul lui februarie 2024

Potrivit listei oficiale de pe site-ul Tribunalului de Arbitraj Sportiv, ziua când se vor rezolva litigiile este 21 martie 2024, dar sursele spun că avocații au depus apel care ar putea să fie judecat la sfârșitul lui februarie 2024.

Cum s-ar putea anula suspendarea Simonei

Desigur, sunt mai mult motive pentru care ar putea fi anulată suspendarea Simonei Halep. Prima ar fi legată de vina pe care fostul său antrenor de tenis, Patrick Mouratoglou, ar putea să și-o asume în totalitate. Dar oare va recunoaște acesta că i-a dat sportivei suplimentul Keto MCT, fără ca Simona să fi fost înștiințată? Pe de altă parte, dacă va primi o decizie favorabilă la apel, suspendarea ar putea fi redusă la doi ani.

Viața Simonei Halep s-ar putea schimba radical

„Vor ca totul să fie confidențial”

„E foarte posibil ca apelul să fie pe masa arbitrilor de la TAS până la sfârșitul lui februarie, poate chiar mai repede. Lista care există pe site nu e exhaustivă! Ea poate suferi modificări inopinate.

Motivul pentru care apelul Simonei nu apare pe lista oficială a proceselor TAS până în martie 2024 este că vor ca totul să fie confidențial. Să nu existe presă, speculații, presiuni. Poate vor să nu se afle nici arbitri acestui proces”, au spus surse din cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru iAM Sport.

Odată cu apelul, avocații pot aduce probe noi

Simona Halep va fi judecată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de un panel format din trei arbitri. E vorba de un arbitru posibil și conațional, desemnat pentru apărare, un arbitru pentru acuzare și  un arbitru ales din oficiu. Se vor reanaliza probele și, odată cu apelul, avocații Simonei Halep pot aduce și probe noi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre