Simona Ionescu / Redactor Șef

Micii din pește, pentru o talie de viespe. Sfinții părinți au dezvăluit câteva ceva din secretele lor

Micii din pește, pentru o talie de viespe. Sfinții părinți au dezvăluit câteva ceva din secretele lor
Dacă bărbații nu renunță niciodată în perioada verii la mici și bere, doamnele înghit în sec de multe ori pentru a nu lua în greutate. Vă oferim o rețetă din pește, cu puține calorii și cu un gust nemaipomenit.

Ce spuneți de o rețetă extraordinară de mici din pește? După ce îi veți gusta, veți spune că ceva mai bun n-ați mâncat până acum.

Rețeta aparține unui om cu multă iubire de Dumnezeu, arhimandritul Pimen, de la mănăstirea Tisa Silvestri, iar cine o va pregăti odată va uita definitiv de micii din carne.

Mici din pește, ca la mănăstire

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti minunații mici din pește, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 3 kg carne crap, sare, 3 lingurițe cu piper negru, 1,5 linguriță cu coriandru, iehibahar (opțional), 3 lingurițe cu chimen, 3 linguri cu cimbru, 30 căței de usturoi, 3 linguri cu boia dulce, 1,5 linguriță cu boia iute, 750 g fulgi de gheață (apă înghețată).

Se pun în tavă folosind un poș

Mod de preparare

Pentru un gust senzațional, ar fi bine să folosiți trei tipuri de pește, crap sau fitofag, somn și un pește de legătură, cum ar fi somonul, dar micii se pot face doar din crap. Curățați, spălați, scoateți oasele mari și alegeți partea mai grasă. Se dă apoi carnea de pește prin mașina de tocat, chiar de două ori pentru ca micii să fie fini. Puneți sare după gust, piper negru, coriandru, ienibahar, chimen, cimbru.

Gustul lor nu poate fi descris în cuvinte

Frământați bine pentru a se omogeniza așa cum trebuie. Faceți apoi pasta de usturoi, adăugați și frământați în continuare. Adăugați boiaua dulce, puteți chiar puțin mai multă pentru a da culoare micilor, apoi boia iute. La final, adăugați apă înghețată, mai frământați foarte bine până când carnea devine compactă. Lăsați 24 de ore la frigider.

Se lasă la frigider minim 12 ore

Luați un poș de cofetărie și umpleți cu carne, ca să puteți face mici perfecți. Puneți hârtie de copt în tavă și faceți micii, dintr-un capă în altul al tăvii, apoi se porționează folosind un cuțit. Se pun la frigider și se lasă minim 12 ore. Se scot de la rece, se pun pe grătar, apoi se consumă cu muștar. Binecuvântați de Dumnezeu, au un gust greu de reprodus.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre