Plachie de crap. O rețetă de la lipovenii din Deltă

Plachie de crap. O rețetă de la lipovenii din Deltă
Plachia de crap, așa cum doar lipovenii din Deltă știu să o facă. Poate de aceea, turiști se întorc, iar și iar, în Deltă.

Plachia de crap este o rețetă ușoară, dar are un secret: peștele trebuie să fie foarte proaspăt.

Plachie de crap. O rețetă de la lipovenii din Deltă

Plachia de crap este un preparat ușor de făcut, dar trebuie să ținem cont de câteva sfaturi importante. Peștele să fie proaspăt și folosiți cât mai multă ceapă.

Ingrediete

  • 1,300 kg trunchi de crap
  • 3 cepe mari
  • 3 căței de usturoi
  • un ardei gras roșu
  • o cutie de roșii cubulețe în bulion (400g)
  • 200 ml vin alb
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • o frunză de dafin
  • pătrunjel verde
  • ulei pentru prăjit peștele.

Mod de preparare

  • Peștele curățat, spălat și zvântat îl tăiem în bucăți potrivite.
  • Îl presăram cu sare pe interior și exterior și îl lăsăm așa cel puțin 30 de minute. Apoi îl vom prăji ușor, doar cât să se facă pe jumătate.
  • Separat în alt vas înfierbântam cele 5 linguri de ulei și adăugăm ceapă tăiată felii. Lăsăm să se înmoaie apoi adăugăm ardeiul tăiat la fel.
  • După 2-3 minute adăugăm roșiile în bulion, frunza de dafin și condimentăm cu piper și sare.
  • Lăsăm să fiarbă câteva minute după care vom pune usuroiul pisat și vinul.
  • După ce dă câteva clocote, turnăm sosul format într-o tavă și așezăm bucățile de pește deasupra .
  • Dăm tavă la cuptorul preîncălzit la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.
  • Din când în când stropim peștele cu sosul din tavă. La sfârșit adăugăm pătrunjel tocat. Sursa info-delta.ro

Bulz pescăresc cu pește afumat. Arome din Deltă

Arome din Deltă: sarmale de pește. Rețetă dobrogeană