Bulzul este o mâncare inventată de păstorii români. Este, de fapt, o mămăligă bine fiartă, din care se rup bucăți zdravene.
În fiecare bucată, se face o adâncitură în care ciobanii pun brânză grasă de oaie sau urdă.
Se adună marginile bucății de mămăligă într-un cocoloș cu brânza înăuntru. Acest cocoloș ajunge în cele din urmă să fie fript pe grătar sau în cuptor.
Bulz pescăresc cu pește afumat. Rețeta
Lipovenii pescari din Deltă au bulzul lor. Folosesc un pește gustos, gras și cu carne roșie.
Ingrediente: pastramă de somn afumată (pește afumat), 1 mămăligă mică și înaltă, 2 linguri smântână, 1 gălbenuș, mărar verde, ulei de măsline.
Mod de preparare
- Se face o mămăligă într-o crăticioară mică și înaltă, se lasă să se răcească, se taie un capac și apoi se scobește ușor cu lingura.
- Se taie pastrama de somn afumată fâșii mici și se pune în interiorul mămăligii.
- Se amestecă gălbenușul de ou cu 2 linguri smântână și cu mărarul verde tocat mărunt, apoi se toarnă peste peștele mărunțit.
- Într-o tavă punem foaie de copt, ungem cu puțin ulei de măsline, așezăm mămăliga umplută, punem capacul care l-am tăiat înapoi și stropim cu câteva picături de ulei de măsline.
- Se coace la foc mediu in cuptorul preîncălzit, timp de 30 minute. Sursa și foto: info-delta.ro
Rețetă simplă de spaghete cu sos gorgonzola și rucola
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook