Bulz pescăresc cu pește afumat. Arome din Deltă

Dacă ardelenii și-au făcut bulzul lor, aflați că au și pescarii rețeta lor de bulz. În loc de brânză, pescarul umple cocoloșul de mămăligă cu bucăți de pește. Arome din Deltă.
Bulzul este o mâncare inventată de păstorii români. Este, de fapt, o mămăligă bine fiartă, din care se rup bucăți zdravene.
În fiecare bucată, se face o adâncitură în care ciobanii pun brânză grasă de oaie sau urdă.
Se adună marginile bucății de mămăligă într-un cocoloș cu brânza înăuntru. Acest cocoloș ajunge în cele din urmă să fie fript pe grătar sau în cuptor.
Lipovenii pescari din Deltă au bulzul lor. Folosesc un pește gustos, gras și cu carne roșie.
Ingrediente: pastramă de somn afumată (pește afumat), 1 mămăligă mică și înaltă, 2 linguri smântână, 1 gălbenuș, mărar verde, ulei de măsline.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook