Bulz pescăresc cu pește afumat. Arome din Deltă

Bulz pescăresc cu pește afumat. Arome din Deltă
Dacă ardelenii și-au făcut bulzul lor, aflați că au și pescarii rețeta lor de bulz. În loc de brânză, pescarul umple cocoloșul de mămăligă cu bucăți de pește. Arome din Deltă.

Bulzul este o mâncare inventată de păstorii români. Este, de fapt, o mămăligă bine fiartă, din care se rup bucăți zdravene.

În fiecare bucată, se face o adâncitură în care ciobanii pun brânză grasă de oaie sau urdă.

Se adună marginile bucății de mămăligă într-un cocoloș cu brânza înăuntru. Acest cocoloș ajunge în cele din urmă să fie fript pe grătar sau în cuptor.

Bulz pescăresc cu pește afumat. Rețeta

Lipovenii pescari din Deltă au bulzul lor. Folosesc un pește gustos, gras și cu carne roșie.

Ingrediente: pastramă de somn afumată (pește afumat), 1 mămăligă mică și înaltă, 2 linguri smântână, 1 gălbenuș, mărar verde, ulei de măsline.

Mod de preparare

  • Se face o mămăligă într-o crăticioară mică și înaltă, se lasă să se răcească, se taie un capac și apoi se scobește ușor cu lingura.
  • Se taie pastrama de somn afumată fâșii mici și se pune în interiorul mămăligii.
  • Se amestecă gălbenușul de ou cu 2 linguri smântână și cu mărarul verde tocat mărunt, apoi se toarnă peste peștele mărunțit.
  • Într-o tavă punem foaie de copt, ungem cu puțin ulei de măsline, așezăm mămăliga umplută, punem capacul care l-am tăiat înapoi și stropim cu câteva picături de ulei de măsline.
  • Se coace la foc mediu in cuptorul preîncălzit, timp de 30 minute. Sursa și foto: info-delta.ro

Rețetă simplă de spaghete cu sos gorgonzola și rucola

Recomandarile noastre