Sunt crocante și au gust foarte bun, așa că pot înlocui cu succes chipsurile, cartofii prăjiți, floricelele. Pentru că sunt prăjite în ulei, inelele de ceapă merg foarte bine cu o salată.
Inele de ceapă, o rețetă americană
Încercați și rețeta de inele din ceapă. Sunt delicioase și se fac ușor.
Ingrediente
- Trei cepe mai mari,
- făină,
- sare, piper,
- praf de copt,
- 1 ou,
- 1/4 de cană de lapte,
- ulei pentru prăjit.
Mod de preparare
- Aveți nevoie de un cuțit care să taie bine, o cratiță sau o tigaie adâncă, 2 castroane, un tel și, eventual, o lingură sau o spatulă pentru amestecat.
- Pune uleiul la încins în tigaie la foc potrivit spre mare. Pune atâta ulei cât este necesar pentru a scufunda în întregime ceapa în el.
- Curăță ceapa și taie-o în felii mai groase. Desfă aceste felii în „inelușele” componente. Folosiți inelele mari, iar restul de ceapă îl puteți folosi la alte preparate.
- Într-un castron, amestecă ingredientele uscate: făina și praful de copt cu piper și sare, după gust.
- În celălalt castron, bate oul cu laptele.
- Toarnă oul bătut peste amestecul de făină și omogenizează.
- Tăvălește inelele de ceapă prin aluat. Înainte de a le lăsa în uleiul încins, scurge-le un pic de excesul de aluat.
- Lasă-le la prăjit până devin aurii. Lasă un pic de spațiu între ele și gătește mai multe șarje.
- Scoate-le pe o farfurie tapetată cu șervete de hârtie, ca să mai absoarbă din ulei.