Sunt crocante și au gust foarte bun, așa că pot înlocui cu succes chipsurile, cartofii prăjiți, floricelele. Pentru că sunt prăjite în ulei, inelele de ceapă merg foarte bine cu o salată.

Inele de ceapă, o rețetă americană

Încercați și rețeta de inele din ceapă. Sunt delicioase și se fac ușor.

Ingrediente

  • Trei cepe mai mari,
  • făină,
  • sare, piper,
  • praf de copt,
  • 1 ou,
  • 1/4 de cană de lapte,
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

  • Aveți nevoie de un cuțit care să taie bine, o cratiță sau o tigaie adâncă, 2 castroane, un tel și, eventual, o lingură sau o spatulă pentru amestecat.
  • Pune uleiul la încins în tigaie la foc potrivit spre mare. Pune atâta ulei cât este necesar pentru a scufunda în întregime ceapa în el.
  • Curăță ceapa și taie-o în felii mai groase. Desfă aceste felii în „inelușele” componente. Folosiți inelele mari, iar restul de ceapă îl puteți folosi la alte preparate.
  • Într-un castron, amestecă ingredientele uscate: făina și praful de copt cu piper și sare, după gust.
  • În celălalt castron, bate oul cu laptele.
  • Toarnă oul bătut peste amestecul de făină și omogenizează.
  • Tăvălește inelele de ceapă prin aluat. Înainte de a le lăsa în uleiul încins, scurge-le un pic de excesul de aluat.
  • Lasă-le la prăjit până devin aurii. Lasă un pic de spațiu între ele și gătește mai multe șarje.
  • Scoate-le pe o farfurie tapetată cu șervete de hârtie, ca să mai absoarbă din ulei.

Cove: “De ce mi-a fost teamă, de-asta n-am scăpat”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp