Și tot din banii lui, Mihai Albu și-a luat și televizor color, din munca lui de confecționat mărțișoare, felicitări, genți dar și încălțăminte.
Mihai Albu desena pe marginea străzii
Invitat în podcastul „Ameritat” cu Nasrin, Mihai Albu și-a pus sufletul pe tavă. Celebrul designer și-a amintit de perioadele de vară în care mergea la mare și le făcea portrete turiștilor pe faleză, primind bani în schimb. „Avem 20, 21, 22 de ani… pe vremea aceea le făceam mai mult turiștilor, nemților, polonezilor.
Dacă vedeau că ai talent. Uneori aveam și strategii. Ca să atragi cumva clienți, stăteam pe un scăunel, trotuar, cu șevaletul, blocul de desen și dacă nu aveam client, aveam prieteni care stăteau și îi desenam. Și atunci ăștia vedeau și spuneau ce bine desenează., întrebau cât costă, negociam și le făceam portretul”, a mărturisit Mihai Albu.
Mihai Albu, povești despre primii bani și prima iubire
„Lucram la un teren de tenis”
Dar nu doar pe faleză stătea Mihai Albu, ci a mărturisit că a lucrat și la un teren de tenis. „Am jucat mult tenis, nu de performanță, dar a fost sportul meu preferat și făceam liniile la terenul de tenis, fileurile pentru străini. Dacă eram ajutor pe acolo, aveam privilegiul ăsta. Și mai făceam un bănuț, în paralel cu portretele”, s-a destăinuit designerul.
Avea nevoie de bani ca de aer, pentru că facultatea era foarte scumpă. „Necesita achiziția de ustensile de desen, șabloane, echere, hârtie, calc, totul era scump. Nu aveam de unde decât dacă făceam eu banii. Mama m-a ajutat, dar mai aveam nevoie și de haine, cărți, să mai ies pe afară. În plus, eram la mare…. La terenul de tenis era mărunțișul, eram implicat pe treabă”, a mai spus artistul.
Prima iubire…
Nu în ultimul rând, Mihai Albu a vorbit și de iubita sa din perioada facultății. „Până în anul 2000 am fost împreună, deci mult timp după. Am stat 14 ani, cea mai lungă relație, prima iubire. Și ea a făcut arhitectura”, a spus Albu. Chiar dacă nu le-a fost dat să rămână împreună, designerul spune că au păstrat legătura și s-au mai întâlnit.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook