Simona Ionescu / Redactor Șef

Miliardarul Ion Țiriac l-ar fi ars la bani şi pe „tatăl Maurer”. Acuzații şoc făcute de moştenitori

Miliardarul Ion Țiriac l-ar fi ars la bani şi pe „tatăl Maurer”. Acuzații şoc făcute de moştenitori
Are o avere cu adevărat incredibilă și nu-și refuză niciodată nimic. Să fie oare adevărat că magnatul Ion Țiriac l-a lăsat fără moștenire pe fiul unei celebre personalități? Declarațiile sunt uluitoare.

Fiul fostului premier comunist Gheorghe Maurer l-a cunoscut pe Ion Țiriac la vânătoare și multă vreme l-a considerat un zeu. Situația s-a schimbat radical de ceva vreme.

Miliardarul Ion Țiriac are probleme serioase. Acuzațiile sunt foarte grave

La 59 de ani, Jean Maurer, fiul unei celebre personalități a României, fostul premier Gheorghe Maurer, a început să-și scrie autobiografia. Vrea ca toată lumea să știe cine a fost cu adevărat tatăl său, de aceea va pune pe hârtie lucruri neștiute de nimeni.

Printre multe amintiri, el va vorbi și de relația pe care Maurer senior a avut-o cu miliardarul Ion Țiriac, omul despre care are cuvinte grele, acuzându-l că i-a furat averea. Într-un interviu pentru Libertatea, Jean Maurer susține că Țiriac este creația tatălui său, al cărui mentor a fost și pe care l-a ajutat enorm să ajungă miliardarul de astăzi.

Acest om a devenit, între timp, una dintre cele mai mari dezamăgiri ale vieţii mele

„Ţiriac a fost creat, pur şi simplu, de tatăl meu. Maurer a fost un veritabil mentor al lui, pe când Ţiriac era către apogeul carierei sportive. Relaţia era absolut necesară, pentru că astfel Ţiriac putea să-şi păstreze paşaportul la întoarcerea în ţară şi să schimbe valuta câştigată afară la un curs avantajos, şi nu un dolar la un leu, cum se obişnuia. Însă acest om a devenit, între timp, una dintre cele mai mari dezamăgiri ale vieţii mele.

Ţiriac s-a apropiat de tatăl meu doar pentru a căpăta influenţă. A profitat de părintele meu. L-a folosit ca să-şi creeze imunitate, ca să aibă bani şi paşaport. Era un profitor. Taică-meu nu a făcut pentru mine câte a făcut pentru Ţiriac.”, susține Jean Maurer.

„A mai primit de la Regina Angliei un al treilea Holland & Holland, cu niște încrustații în oțel în patinele puștii cu aur”

Pe canalul de Youtube EVZ Capital, Jean Maurer a adus în discuție, printre altele, și probleme puștilor foarte scumpe care au intrat în posesia lui Țiriac. Arme a căror valoare, spune Jean, s-a ridicat la valoarea de jumătate de milion de mărci germane, în primii ani după Revoluție.

„Aș fi rămas prin testament cu puștile lui taică-miu, în număr de 32, avea puști scumpe, a primit o pușcă cadou de la Sadoveanu, cu care era mare prieten, a primit un Holland & Holland vechi pe care l-a recondiționat. A primit din partea partidului un alt Holland & Holland de calibru mare, se zice de elefant sau de porc mistreț sau de urs. Și a mai primit de la Regina Angliei un al treilea Holland & Holland, cu niște încrustații în oțel în patinele puștii cu aur. Deci o pușcă foarte scumpă.

„Un Holland & Holland se vindea la licitație, mai ales că erau întreținute și revizuite, perfect tehnic, o pușcă d-aia merge între 35-55.000 de lire sterline”

Mi le-a lăsat în testament, pușca de la Regina Angliei i-a lăsat-o prin testament fiicei mele Monica Maurer, ca să își plătească studiile, pentru că puștile erau foarte scumpe. Adică un Holland & Holland se vindea la licitație, mai ales că erau întreținute și revizuite, perfect tehnic, o pușcă d-aia merge între 35-55.000 de lire sterline. Și dacă mai are și o semnătură sau e înregistrată ca fiind dar din partea Reginei se duce în stratosferă…”, susține Jean Maurer.

Am fost o dată la el și m-a rugat să-i cumpăr puștile. Și pentru că n-am putut să-l refuz, i-am cumpărat puștile

Jean Maurer a povestit cum Țiriac era nelipsit de la partidele de vânătoare alături de Maurer, dr și cum a cumpărat miliardarul acele puști cu doar… 60.000 de mărci germane, deși erau pe testamentul fiului.

“Taică-miu l-a luat pe Țiriac tot timpul la vânătoare cu el, de câte ori avea ocazia, am fost împreună la vânători. Țiriac a fost un apropiat al familiei noastre și al lui taică-miu și l-a susținut și când a dat dispoziție ca prim ministru să nu mai fie schimbul valutar obligatoriu, deci l-a lăsat cu valută. (…)

La un moment dat primesc un telefon de la domnul Țiriac, cu care azi nu mai am niciun fel de relație, (…) îmi spune: «M-a rugat taică-tu să-i cumpăr puștile…» La care eu i-am spus și cum s-a întâmplat această rugăminte că taică-miu nu-mi dădea mie telefon în Germania (…)

„Deci diferența de la 60 de mii de mărci germane la cel puțin jumătate de milion”

Taică-miu era trecut de 93-94 de ani, nici nu mai auzea bine, nici nu mai vedea bine, maică-mea avusese un atac cerebral, era paralizată, nu mai putea vorbi, se mișca în cârje foarte greu. (…) Știu că sunt puștile pe testamentul tău, dar mi-a zis să le cumpăr pe toate și le-am cumpărat pe toate.» Cu 60 de mii de mărci germane. Deci diferența de la 60 de mii de mărci germane la cel puțin jumătate de milion.

„L-a înșelat pentru că el nu avea ce să încheie niciun business, cu un om care ți-a fost prieten”

Motivul a fost frica că vor muri de foame. Pentru că cu 150 de dolari pe lună sau cât avea taică-miu, ei nu puteau să-și cumpere medicamentele. (…) L-a înșelat pentru că el nu avea ce să încheie niciun business, cu un om care ți-a fost prieten. (…) dup-aia a venit și sora dânsului, Rodica, probabil că această emisiune nu o să-i placă familiei Țiriac, dar îmi pare rău, nici familiei Maurer nu i-a plăcut, din ce a rămas din familia Maurer. (…)

A venit și sora care i-a mai luat 5-6 tablouri de școală olandeză pe care le luase de la Consignația, care făceau și ele 3-4.000 de dolari, eventual, și mai avea maică-mea niște galeuri, s-au dus și alea. Toate alea au fost luate pur și simplu! Nu știu cum a comunicat maică-mea care nu vorbea…”, a mai spus Jean Maurer.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre