Simona Ionescu / Redactor Șef

Următoarea minivacanță pentru români se apropie! Iată când se va face punte de patru zile libere

Următoarea minivacanță pentru români se apropie! Iată când se va face punte de patru zile libere
Nici nu s-a terminat minivacanța românilor, că toată lumea se gândește la următoarea. Până la sfârșitul anului, ne vom mai bucura de alte patru zile libere.

Românii s-au bucurat de minivacanțe anul acesta și până la sfârșitul anului vor mai avea o punte de patru zile libere.

Următoarea minivacanță tot de patru zile libere va fi cea de la 1 decembrie, care se va lega de ziua de 30 noiembrie, când românii îl cinstesc pe Sfântul Andrei.

Este ultima minivacanță din acest an, apoi urmează sărbătorile legale care sunt declarate zile nelucrătoare, altele decât zilele de week-end, respectiv 25 și 26 decembrie, când se sărbătorește Crăciunul. Potrivit Codului Muncii, ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei este zi nelucrătoare. La fel ca și ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României.

Ce zile libere îi așteaptă pe români

Câte zile libere au avut românii în 2023

În acest an, conform Codului Muncii românii au avut parte de 15 zile libere în care nu au lucrat, din care au mai rămas doar patru zile libere. E vorba de 1 ianuarie, când s-a sărbătorit Anul Nou, dar și ziua de 2 ianuarie (tot Anul Nou). O altă zi liberă a fost ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor României, urmată de Vinerea Marea din 14 aprilie.

Zile libere au fost și 16 aprilie și 17 aprilie, când a căzut Paștele ortodox. Următoarele zile date libere de la stat au fost 1 mai (Ziua Muncii), 1 iunie (Ziua copilului), 4 iunie (Rusalii), 5 iunie (A doua zi de Rusalii) și 15 august, când a fost Adormirea Maicii Domnului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre