Simona Ionescu / Redactor Șef

Mioara Velicu și-a văzut soțul prima dată într-o fotografie. Ce poreclă i-a pus partenerul de viață

Mioara Velicu și-a văzut soțul prima dată într-o fotografie. Ce poreclă i-a pus partenerul de viață
Invitată în podcast-ul lui Horia Brenciu, Mioara Velicu, una dintre cele mai iubite cântărețe de români, a fost delicioasă. Sinceră și transparentă, artista a vorbit despre soțul său pe care l-a adorat și care i-a făcut ceea mai frumoasă viață.

Mioara Velicu a povestit tuturor că și-a văzut soțul într-o fotografie. Din acel moment a știut că va fi cu acel bărbat pentru tot restul vieții. Și au rămas împreună 38 de ani.

„Când mi-a făcut cunoștință Maria Butaciu, am zis că el va fi viața mea”

„Mi-a arătat fotografia Maria Butaciu, Dumnezeu s-o ierte. Eram la Ciocârlia atunci, în turneu la Petroșani și mi-a spus: Măi, Mioara, ce-ar fi să cunoști tu băiatul ăsta? E un băiat foarte serios, muncitor, e sportiv bun. Era după ce a devenit campion mondial și olimpic. Așa vise mi-am făcut când l-am văzut în poză, dar nu știam dacă o să mă placă sau nu. Ne-am întâlnit cam după o lună, iar când mi-a făcut cunoștință Maria Butaciu, am zis că el va fi viața mea”, și-a început povestea Mioara Velicu.

„Nu, nu suntem cumnați”

Trei ani au stat împreună, dar Nicu (Nicolae Martinescu, fost campion mondial la lupte greco-romane) nu avea nici o intenție de căsătorie. Și, totuși, o întâmplare i-a schimbat viața.

„Am stat trei ani împreună și nu mă mai cerea de nevastă. A venit odată fratele meu la mine și i-a zis: Hai noroc, cumnate. Și el a spus: Nu suntem cumnați.

Atât mi-a trebuit. Am început să plâng și m-am dus în camera cealaltă. A venit după mine și m-a întrebat ce am. Când i-am spus, a zis că fixez eu data nunții. Și așa ne-am căsătorit. El și-a iubit enorm meseria, ca și mine. Aducea copii din toate județele pe care-i vedea la concurs, se ducea la părinți acasă, îi ducea la Dinamo îi învăța, făceau apoi Academia de Poliție. Și sunt foarte mulți acum care sunt în poliție”, s-a destăinuit iubita cântăreață.

„El îmi spunea acasă doamna gălăgia”

L-a iubit enorm și niciodată nu-l va putea uita, așa cum îi va rămâne întipărit în suflet porecla pe care soțul i-a dat-o: doamna gălăgia. Chiar dacă el era un luptător feroce, femeia tot femeie rămâne și nu comenta în fața simpaticei Mioara Velicu.

„Dumnezeu să-l odihnească, am avut norocul să am așa un soț minunat și n-am să-l uit în viața mea pentru că m-a învățat foarte multe lucruri.

Știa să facă absolut totul și mă proteja și avea grijă de mine. Și eu n-aveam absolut nici o treabă cu nimic, decât cu cântatul. Nicolae Martinescu a fost campion mondial la lupte greco-romane. 38 de ani cât a fost căsnicia noastră extraordinară nu ne-am certat niciodată. Adevărul este că stăteam și departe unul de altul.

Când pleca el în cantonament eu eram acasă, când plecam eu la cântare, el era acasă. și nu erau telefoane atunci. A fost o armonie extraordinară în casă. El îmi spune acasă doamna gălăgia. Pentru că mie îmi mergea gura mereu. Dar el era mai cuminte așa, deși era luptător. Era mai temperat, foarte disciplinat. (…)”, și-a amintit Mioara Velicu.

„Eu îmi doream ca bărbatul meu să vină la mine, să mă mângâie, dar el era mai rece”

Dragostea pe care i-a purtat-o Mioara Velicu soțului nu poate fi descrisă în cuvinte. Și Nicolae a iubit-o, a simțit lucrul acesta, în schimb, cu greu își arăta sentimentele. Deși doamna cântecului popular românesc și-o dorea din tot sufletul. Și orice bărbat ar veni acum la ea cu dorința de a-și reface viața, Mioara Velicu va spune nu. Pentru că i „s-ar părea o jignire”…

„El, în schimb, venea la concertele mele și îi plăcea extraordinar să doinesc. Și aveam o doină de la mama pe care el o iubea extraordinar de mult. Și când mergeam la nuntă, mergea și el cu mine și la un moment mai cântam. Pentru el… tot timpul mă punea să o cânt la evenimente și eu îi spuneam că e de spectacol de nuntă. Dar i-o cânt acasă, dacă vrei, dar fără bani, nu cânt… Eu l-am iubit enorm de mult. Și el m-a iubit, dar era mai rece, dar simțeam. De fapt și tata tot la fel era cu mama.

„Mi s-ar părea o jignire să-mi refac viața”

Eu n-am văzut niciodată să o mângâie pe mama sau să o pupe în fața noastră. Aveau respect și dragoste ei, fără ca noi, copiii, să învățăm cine știe ce lucruri. Eu îmi doream ca bărbatul meu să vină la mine, să mă mângâie, dar el așa era învățat ca sportiv. Când a apărut prima dată casetele video, eram înnebunită să mă uit.

Mă uitam cu mama și cu fii-mea și el zicea la un moment dat: Mioara, eu mă duc să mă culc. Mi-a făcut viața frumoasă. Mi s-ar părea o jignire să-mi refac viața. Eu am țărănismul ăla în mine. Dacă nu ai jumătatea, trebuie să… dacă cineva apare în viața mea acum, ști cum zic: No”, s-a destăinuit celebra cântăreață.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre