Simona Ionescu / Redactor Șef

Mirabela Dauer a divorțat în aceeași cârciumă în care s-a căsătorit. Amintirile încă îi chinuie sufletul

Mirabela Dauer a divorțat în aceeași cârciumă în care s-a căsătorit. Amintirile încă îi chinuie sufletul
Iubită de toți românii, Mirabela Dauer n-a avut același noroc cu bărbații din viața ei. Iar când vine vorba de propriul copil, lacrimile par să nu se mai oprească. Pentru că amintirile încă dor...

Doi bărbați a iubit și și-a dorit enorm să aibă o familie așa cum scrie la carte. N-a fost să fie, iar amintirile Mirabelei Dauer din perioada căsătoriei sunt încă vii în sufletul său.

Bătăi greu de explicat în cuvinte, durere, dezamăgiri…. Acestea sunt amintirile pe care Mirabela Dauer le-a păstrat din perioada tinereții. Doi bărbați au jurat în fața lui Dumnezeu că o vor iubi și o vor proteja, dar realitatea a fost cu totul alta…

Prima dată s-a căsătorit puțin după ce a împlinit 18 ani

Prima iubire a venit când avea doar 18 ani. A crezut că el e bărbatul vieții, iar Willy Dauer a dus-o în fața altarului. Doar cinci zile s-au suportat, apoi a venit divorțul. „La cârciuma unde ne-am căsătorit, tot acolo ne-am și despărțit. Eram noi doi și tata. Ei au băut bere, eu, suc, am mâncat, am petrecut și am divortat la tribunalul de vizavi”, a declarat Mirabela Dauer, într-un interviu pentru Revista Tango.

Al doilea soț i-a făcut o viață de coșmar

Al doilea mariaj a fost ceea ce se numește Iadul pe pământ. Soțul Mirabelei Dauer a fost Dan Traian Popovici, un regizor de montaj din Televiziunea Română, care i-a arătat artistei ce înseamnă o viață de coșmar. Bătăile, susține artista, au început după doar câteva săptămâni de la cununie. În marea majoritate, cauzate de bețiile crunte ale regizorului. Când a aflat că va deveni tată, Popovici a fost în culmea fericirii, iar Mirabela a sperat că nașterea copilului îl va transforma în bine și îl va responsabiliza. Realitatea a fost însă alta.

Muzica, marea iubire… Sursă foto: instagram

„N-am mai putut să alăptez, îmi secase laptele din cauza atâtor bătăi”

„Însă după ce am născut şi m-am întors acasă, bătăile au reînceput mai rău ca înainte. N-am mai putut să alăptez, căci îmi secase laptele din cauza atâtor bătăi. Popovici nu m-a ajutat deloc după ce am născut. Un an şi jumătate m-am chinuit îngrozitor. Copilul plângea foarte mult, mai ales noaptea, iar bătăile reîncepuseră”, și-a amintit artista. Cel mai rău s-a întâmplat când cânta pe litoral și pentru că soțul ordonase, trebuia să cânte seară de seară pentru a face cât mai mulți bani.

„A început să dea în mine cu fierul de călcat”

„Într-o seară, după concert, m-am întors la hotel. Popovici nu era în cameră. A apărut în scurt timp, beat, abia se mai ţinea pe picioare. A intrat în cameră, dar nu pe uşă, ci prin balcon. Şi, brusc, a început să dea în mine cu fierul de călcat. M-a mutilat. A făcut un scandal îngrozitor, toată lumea ieşise din camere să vadă ce se întâmplă”, susține Mirabela. A fost dusă la spital cu salvarea, iar a doua zi bătăușul a venit la ea cu flori, ca să-l ierte. Dar decizia era luată: divorțul.

„Avocatul a vândut procesul”

După zece zile de spitalizare, Mirabela a ieșit, iar prietenii i-au recomandat un avocat. A început un alt calvar, pentru că acesta a distrus-o.

„Avocatul ăsta m-a nenorocit. A vândut procesul avocatului lui Popovici. La proces, fostul meu soţ a zis că m-a prins cu alt bărbat în pat. Popovici mi-a luat copilul, apoi mi-a luat tot”, a menționat Mirabela Dauer în cartea biografică „Pe drumul vieţii”, scrisă de Anca Nicoleanu și publicată la editura Nemira, în 2002.

Drama Mirabelei Dauer nu este unică în lumea artistică de la acel moment. Tot în acea perioadă și alte artiste cunoscute au fost bătute sau părăsite, iar soții lor influenți, cu pile la PCR, le-au luat copiii prin instanțele de judecată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre