Simona Ionescu / Redactor Șef

Miracol. Și-a îmbrățișat soția după șapte luni de luptă cu Covid. Nimeni nu-i dădea șanse

Miracol. Și-a îmbrățișat soția după șapte luni de luptă cu Covid. Nimeni nu-i dădea șanse
Poveste emoționantă în Australia. Un bărbat de 81 de ani a devenit „omul zilei”, un adevărat campion. Omul momentului s-a luptat șapte luni, în spital, pentru viața sa, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 pe un vas de croazieră. În sfârșit a fost scos de la Terapie Intensivă, iar revederea cu cei dragi e copleșitoare.

Richard Misior, în vârstă de 81 de ani, se află la Spitalul Universitar Gold Coast din South East Queensland, Australia. A stat în spital de 214 zile. El a fost dus de urgență după ce a contractat COVID-19 pe vasul de croazieră Ruby Princess. Primele 77 de zile de la internare le-a petrecut în terapie intensivă, iar medicii s-au temut că nu se va mai recupera niciodată, scrie Daily Mail. El a fost monitorizat îndeaproape de echipele de boli respiratorii și infecțioase.

El este pacientul infectat cu noul coronavirus care a avut cea mai lungă perioadă de spitalizare și de boală. Dar bucuria lui și a medicilor e imensă, pentru că după cele șapte luni, în sfârșit și-a revenit și e declarat vindecat.

Peste două luni în comă

Acum  bărbatul din Surfers Paradise trebuie să învețe să meargă din nou, deoarece faptul că a fost imobilizat i-a afectat serios musculatura corpului, cu atât mai mult cu cât acesta are o vârstă înaintată.

După ce și-a revenit, bătrânul a  povestit și cum s-a declanșat boala. „Am crezut că am gripa și apoi nu am mai fost conștient. Mai târziu mi-am dat seama că m-au pus într-o comă indusă”, a spus el pentru 9news.

„Mulți oameni se recuperează destul de repede, dar sunt unii care nu. Iar când primești unul – unul grav bolnav – ai mari probleme. Richard Misior a declarat că simptomele sale erau ușoare la început, dar încet starea sa s-a deteriorat”, au relatat medicii.

„Mi s-a schimbat simțul văzului, auzul mi s-a înrăutățit, gustul mi-a fost distrus și vocea a dispărut”, a mai povestit pacientul pentru Sunshine Coast Daily. El a spus că soția sa, Helen, a fost cea care l-a motivat și l-a susținut și asta l-a împins să lupte pentru a supraviețui.

A luptat pentru viață ca să fie cu soția sa

El i-a spus: „Voi face tot ce pot pentru a reveni la tine”. Acum  se declară cel mai fericit om de pe planetă pentru că își poate ține din nou soția. Richard Misior a spus că se simte norocos să trăiască. „Unii oameni mă numesc omul minune, dar adevărații făcător de minuni sunt asistentele și medicii acestei unități”, a mai spus octogenarul.

El a fost eliberat joi din spital. La plecare, întreg personalul unității sanitare a ieșit pe holuri și l-au aplaudat, felicitându-l că a supraviețuit. Până în prezent, 905 de persoane au murit din cauza coronavirusului în Australia, dintre care 817 au trăit în Victoria.

Sursa foto: Twitter

Exclusiv. Ce o obseda pe Antonia în liceu? Prietenii din America și-au dat drumul la gură

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre