Simona Ionescu / Redactor Șef

Mircea Badea despre cartea mamei sale: „Un curs de poezie pentru bombardieri”. Modul de prezentare e șocant

Mircea Badea despre cartea mamei sale: „Un curs de poezie pentru bombardieri”. Modul de prezentare e șocant
Mircea Badea a găsit momentul potrivit să le prezinte fanilor cartea de poezii pe care a scris-o mama sa și care are nu mai puțin de 825 de pagini. Prezentatorul emisiunii „În gura presei” a ales să facă prezentarea volumului mamei sale, fostă profesoară de Limba și Literatura Română, într-un mod original.

Mircea Badea s-a dezbrăcat la bustul gol și a vorbit despre cartea de poezii pe care a scris-o mama. Care, spune prezentatorul, după ce o ții zece minute în mână, faci „brandul” mare.

„De ce am apărut așa, la bustul gol? Ca să vă prezint o carte de poezie. De ce sunt așa? Pentru că mama mea scrie cărți și tocmai a scris o carte pentru biceps. Atenție, frățior! E o carte de poezie, Literatura română pentru elevi. Eseuri structurate, volumul I, Poezia. Vedeți? Uite cât e, frățioare! 825 de pagini.

Obosești să răsfoiești. Dacă citești din asta zece minute și trebuie să o ții în mână, prietene, uite atâta faci brandul. Ăsta e un curs de poezie pentru bombardieri. M-am gândit la bombardieri când am văzut cartea mamei. Frățioare… Pe lângă faptul că e o trilogie”, susține Mircea Badea.

„Dacă ai citit cartea asta de la cap la coadă, nu te mai duci la sală”

Mircea Badea îi îndeamnă pe români să citească primul volum al mamei sale, pentru că vor îmbina utilul cu plăcutul. Se culturalizează și în același timp vor face și mușchi, devenind…  bombardieri. „Și ăsta e abia volumul I. Urmează volumul II și după volumul II, ce să vezi? Urmează volumul III. O să fie proză narativă și dramaturgie. Deocamdată, asta e poezia.

Sunt eseuri, sunt comentate, sunt sinteze, compilații. Deci, cartea asta e grea. Asta la propriu. Dacă ai citit cartea asta de la cap la coadă prietene nu te mai duci la sală. Ești bombardier. De exemplu, citești o strofă. Să zicem… „Mi-a trebuit un violoncel, am ales un brotăcel / Pe o foaie de trestie îngustă, o harpă am ales o lăcustă / Cimpoiul trebuie să fie un scatiu.. și nu mai știu… O poezie de Tudor Arghezi. Pac și după aia faci biceps cu cartea. După care zici mai citesc o strofă”, a amintit prezentatorul.

„Se umflă mușchii pe tine, te place și Bianca Drăgușanu”

Și mai sunt beneficii pentru cei care doresc să citească această carte. Vor face mușchi și vor fi plăcuți de Bianca Drăgușanu. Și e posibil să ajungă cât Alex Bodi. „Deja am obosit de cât am ținut-o, îți dai seama? Și nu trebuie să te mai duci la sală. Spui mă și culturalizez, poate iau și BAC-ul. Se umflă și mușchii pe tine, te place și Bianca Drăgușanu.

Numai beneficii ai. (…) Îți dai seama că faci și piept, numai să o ții așa. Când or fi trei din astea, să le și ții, vai de capul meu. O să fii cât Alex Bodi. Sper că ați înțeles că a fost o pledoarie pentru literatură, poezie. Cartea mamei o găsiți și pe net dar și la librăriea Eminescu fizic. E grea poezie, frățioare, am obosit, mă duc să mă odihesc că urmează proza.”, a mărturisit Mircea Badea.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre