Simona Ionescu / Redactor Șef

Mircea Badea era să pice la Bacalaureat. Ce notă a luat la Filosofie

Mircea Badea era să pice la Bacalaureat. Ce notă a luat la Filosofie
Simpaticul Mircea Badea a fost un elev eminent. Nu a fost o întâmplare: mama sa este o renumită profesoară de limba și literarura română. Mircea Badea era să pice la Bacalaureat, la Filosofie.

Mircea Badea (46 de ani) realizează cu succes emisiunea ”În gura presei”, la Antena 3, de aproape 16 ani. Puțini știu că Mircea Badea a fost un elev eminent, dar căruia nu prea i-a plăcut Filosofia. Într-o emisiune din anul 2015, acesta i-a mărturisit prietenului său, Mihai Gâdea, ce note a obținut în 1993 la examenul de Bacalaureat.

Mircea Badea a fost un elev care recita poezii la serbările școlii. Chiar și acum este pasionat de poezie și citește/recitește din Nichita Stănescu și Marin Sorescu. Nu este o întâmplare: mama sa este o distinsă profesoară de Limba și literarura română, care a scris zeci de cărți pentru a ajuta elevii la examene.

Ce note a luat Mircea Badea la Bacalaureat

În stilul său caracteristic, Mircea Badea i-a spus prietenului său Mihai Gâdea, în direct la Antena 3, ce note a luat la Bac în 1993.

„Prietene, bine că l-am dat, bine că l-am luat. Era cât pe ce să-l iau cu mult, doar că l-am luat cu puțin. Pe vremea mea erau 5 probe. Am luat 10 la Sport, Matematică, Română”, a spus Mircea Badea.

Realizatorul TV a povestit că media finală de la Bacalaureat a fost 8.99, pentru că la Filosofie a obținut doar nota 6.

Mircea Badea a absolvit Liceul de Informatică, iar apoi a finalizat cu succes studiile la Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Cibernetică. Fiul său, Vlad știe să citească de la 3 ani, în timp ce Mircea Badea a citit de la 4 ani.

Sora lui Mircea Badea e frumoasă, deșteaptă și scriitoare

Sora lui Mircea Badea, Naty, este profesoară de limba italiană și producător tv. Până acum, ea a scris două volume de poezie și un roman care s-au vândut ca pâinea caldă, iar fetița ei, celebra Rontzi, este olimpică națională la Română.

Puțini știu că celebrul slogan ”Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul” pe care Mircea Badea îl spunea la sfârșitul emisiunii nu este invenția lui. A fost inventat de sora sa Naty Badea, special pentru emisiunea fratelui ei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre