Simona Ionescu / Redactor Șef

Mircea Baniciu a învățat să intre la liceu pentru că părinții i-au promis că-i cumpără o chitară

Mircea Baniciu a învățat să intre la liceu pentru că părinții i-au promis că-i cumpără o chitară
La doar șapte ani a început să cânte la pian, iar la 14 ani s-a apucat să studieze chitara. Pasionat până în măduva oaselor de muzică, Mircea Baniciu a intrat la Facultatea de Arhitectură.

Muzica îi curge prin vene și a avut această pasiune de când se știe. Mama i-a promis că îi va cumpăra o chitară dacă va intra la liceu, așa că băiatul s-a conformat. Mircea Baniciu vorbește despre începuturi și cine i-a descoperit talentul.

Descoperit de „vecina pensionară, cu studii la Viena”

Astăzi este idol pentru mai multe generații, în copilărie ar fi făcut orice pentru a face muzică. Celebrul cântăreț spune că nu o va uita niciodată pe „vecina pnsionară cu studii la Viena”, care i-a descoperit talentul și a convins-o pe mama sa să îl ducă la pian.

Ulterior, mama i-a făcut o promisiune: dacă va învăța și va lua examenul la liceu, va primi și chitara mult dorită. Mircea Baniciu a făcut întocmai, apoi a învățat să cânte la acest instrument, dar și cu profesor.

Mircea Baniciu: „Ne doream să facem trupe”

După ce a văzut de mai multe ori filmul „The Shadows”, care a rulat la Timișoara, al cărui subiect erau niște tineri care cântau la chitare clasice, alături de prieteni, a venit și dorința „să facem trupe și să ne ocupăm de muzică”. Iar după ce a devenit cunoscut, își amintește că îi aducea poștașul câte un sac de scrisori, pe care-l lăsa în holul blocului.

 Ana Baniciu: „Ne-am ocupat să îl facem și bunic… se pare că ne-a ieșit”

Fiica sa, Ana Baniciu i-a moștenit talentul iar pe 31 iulie, de ziua de naștere a artistului, aceasta i-a trimis unul dintre cele mai frumoase mesaje. „31 iulie… ziua lui Mircea Baniciu, adică tata! De curând ne-am ocupat să îl facem și bunic… se pare că ne-a ieșit.

Rar am întâlnit oameni atât de tineri în esență, atât de vivace și cu ochi atât de sclipitori! Iar când urcă pe scenă… el nu mai e al nostru, e al publicului… și așa va fi mereu! La mulți ani… te iubesc!”, a fost mesajul proaspetei mămici Ana Baniciu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre