Simona Ionescu / Redactor Șef

Misterele din Munții Bucegi. „Ceva este acolo, cu siguranță!”

Misterele din Munții Bucegi. „Ceva este acolo, cu siguranță!”
Munții Bucegi au dat naștere de-a lungul timpului mai multor legende, fiind învăluiți în mister. Deși teoriile apărute au fost contestate și chiar ironizate în spațiul public, unii specialiști susțin că în aceste legende ar putea să existe un sâmbure de adevăr.

Sunt mulți care vorbesc despre misterioasa energie care învăluie Munții Bucegi, în special în zona unde se află roca naturală denumită „Sfinx”. Turiști din toată lumea vin să vadă și să simtă ”ceva”.

Misterele din Munții Bucegi

Invitat în emisiunea „Medika Special” moderată de Dana Chera (fostă Grecu), neurologul și psihiatrul Constantin Dulcan a vorbit despre misterioasa energie care învăluie Munții Bucegi, în special în zona unde se află roca naturală denumită „Sfinx”.

Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Munților Bucegi, la 2216 m altitudine, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

Opinia despre acest loc a fost exprimată în urma unor experiențe personale pe care prof. dr. Constantin Dulcan le-a trăit.

”Și eu am citit, am auzit despre lucrurile acestea, dar mie mi s-a părut că e mai mult mitologie. Dar, iată ce se întâmplă. Am fost la Las Vegas unde am stat de vorbă cu un prieten, fost agent CIA, și el îmi spune: «vin la tine în țară, cu o condiție: să mă duci în primul rând la Sfinx». «Dar de ce vrei?» l-am întrebat. «Pentru că eu am avut acces la anumită literatură și știu că acolo sunt relicvele unei străvechi civilizații». Și într-adevăr a venit, l-am dus la Sfinx”, a povestit prof. dr. Constantin Dulcan.

Prof. dr. Constantin Dulcan: „Ceva este acolo!”

”Am vrut să traduc «Cele nouă trepte», scrisă de Anne Givaudan și Daniel Meurois, și s-o lansez în România și la fel îmi spun: «Venim, dar primul lucru mă duci la Sfinx». Am fost la Sfinx, soțul ei mi-a și arătat ce se întâmplă acolo. A intrat în stare de meditație și spune că el comunică cu lumea de acolo. Deci, le-am spus lor că «pentru mine este un fel de mitologie. Dar pentru voi văd că este mai mult decât mitologie». Ei au răspuns: «pentru noi nu este doar o mitologie, este pur și simplu o realitate»”, a mai spus prof. dr. Constantin Dulcan.

Legende legate de zona Munților Bucegi

Mai mult decât atât, medicul Constantin Dulcan, în urma studiilor aprofundate pe care le-a făcut, a descoperit multe aspecte legate de zona Munților Bucegi. „Din istorie știu că în urmă cu 5000 – 6000 de ani a fost o civilizație condusă de femei, foarte dezvoltată. Despre cultura și priceperea geto-dacă a vorbit și Herodot, în Antichitate. Asta înseamnă că acolo, în mod cert, trebuie să fie. Uitați-vă la Sfinx, pare să fie figura unui dac”, a mai spus prof. dr. Constantin Dulcan, în direct la Medika TV.

Se întâmplă ceva miraculos în Munții Bucegi?


Pădurea bântuită Hoia Baciu, în Top 5 cele mai ciudate din lume. Aveți curaj să intrați în ea?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre