Simona Ionescu / Redactor Șef

Moarte misterioasă în lumea fotbalului. Jucătorul de 32 de ani a pierit într-un mod incredibil

Moarte misterioasă în lumea fotbalului. Jucătorul de 32 de ani a pierit într-un mod incredibil
Un cunoscut fotbalist care, după ce a ajuns paralizat a devenit jucător de tenis în scaun cu rotile, și-a pierdut viața, subit, într-un mod tragic Abia trecuse de 30 de ani.

Este doliu în lumea fotbalului și a tenisului. Un cunoscut fotbalist, devenit tenismen, a încetat din viață subit la vârsta de 32 de ani, marţi, 28 februarie, după ce a fost lovit de tren, relatează presa internaţională. Este vorba de Pelayo Novo Garcia, sportiv de performanță care a activat și în echipa CFR Cluj, în perioada iunie – august 2017.

Se pare că spaniolul nu și-a revenit din punct de vedere mental, după căderea de la înălțime. Pentru că, potrivit presei internaționale, moartea sa,  lovit de un tren, n-a fost un accident. Pelayo Novo s-a sinucis, aruncându-se în fața trenului, este ipoteza care explică acest accident.

Fotbalistul a căzut în gol de la etajul trei al unui hotel și a supraviețuit

Fostul fotbalist a rămas paralizat din martie 2018. Atunci el a căzut de la etajul trei al hotelului în care era cazată echipa Albacete. Albacete, formația la care era legitimat atunci sportivul, era cazată într-un hotel din Huesca. Atunci, a avut zile. După ce a plonjat în gol, jucătorul a petrecut 51 de zile internat într-un spital din Zaragoza și a fost mutat ulterior la Spitalul Național de Paraplegici din Toledo, în apropiere de Madrid.

A făcut recuperare, a învățat să își trăiască viața în scaunul cu rotile, și-a reformulat viața sportivă și s-a apucat de tenis. Participa la turnee de tenis de câmp, devenind chiar campionul Asturiei. „Omul se adaptează condițiilor în care trăiește. Este logic că durează până se întâmplă acest lucru, pentru că există momente când nu te simți așa de bine. Am reușit să trec peste accidentul avut și acum sunt fericit”, spunea fostul fotbalist. Toate păreau că merg OK, până ieri.

Pelayo Novo Garcia a murit călcat de tren

Accidentul tragic a avut loc în regiunea spaniolă Oviedo. Pelayo Novo Garcia, în vârstă de 32 de ani, era ambasador al Fundaţiei Real Oviedo şi membru al consiliului de administraţie al federaţiei de tenis din Asturia. În afară de echipa clujeană, jucătorul spaniol a mai evoluat la Real Oviedo, Elche, Cordoba, CD Lugo și Albacete. După accidentul tragic de acum cinci ani, el devenise jucător de tenis în scaun cu rotile.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre