Simona Ionescu / Redactor Șef

Moartea unui impresar de manechine scoate la lumină fapte șocante. Trei fete, cadou pentru pedofilul Epstein de ziua lui

Moartea unui impresar de manechine scoate la lumină fapte șocante. Trei fete, cadou pentru pedofilul Epstein de ziua lui
În urmă cu o săptămână presa de la Paris și Londra anunța că un furnizor de „fetițe” pentru înalta societate a fost găsit mort în pușcărie. Se numea Jean-Luc Brunel și era un apropiat al miliardarului pedofil Jeffrey Epstein, și el sinucis în închisoare.

Francezul Jean-Luc Brunel, un agent de manechine, era anchetat în stare de arest pentru că îi furniza femei milonarului american Jeffrey Epstein, prieten cu Clinton, Trump, Prințul Andrew, Bill Gates și mulți alții.

Brunel, 74 de ani, a fost găsit spânzurat în celula sa din închisoarea La Sante, din Paris, așa cum a fost găsit și Epstein în celula sa dintr-o pușcărie din New York.

Vestea șocantă a venit în plin proces despre rețeaua de proxenetism, dezvoltată de fostul milionar american Epstein și englezoaica Ghislaine Maxwell (foto sus), judecată acum la New York.

Moartea furnizorului de tinere manechine, racolate din Franța de acesta, o face pe victima sa, Virginia Giuffre Roberts, abuzată de agent când era minoră, să piardă speranța unei despăgubiri, așa cum s-a întâmplat în cazul Prințului Andrew și al lui Jeffrey Epstein.

În timpul multor anchete și ședințe în procese, victima abuzurilor Virginia Roberts l-a acuzat pe Brunel că a racolat mai mult de o mie de femei și fete cu care Epstein să se culce sau le-a plasat unor oameni influenți din mediile de afaceri și politice.

Impresarul de manechine s-a sinucis

O anchetă judiciară a procurorilor francezi cu privire la comportamentul sexual al lui Jean-Luc Brunel a fost deschisă în august 2019. Problemele judiciare pentru fostul agent de manechine au început, însă, în decembrie 2020. Atunci Brunel a fost inculpat, după două zile de audieri, de către un magistrat de instrucție.

El a fost arestat pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, în timp ce încerca să se îmbarce într-un avion către Dakar, Senegal. A declarat anchetatorilor că pleca în vacanță.

Brunel era acuzat că făcea parte dintr-un grup mondial de trafic de minore, racolate pentru prostituție, organizat de miliardarul american Jeffrey Epstein, arestat și el pentru pedofilie, trafic de persoane și proxenetism. Mai multe foste manechine și modele care lucraseră pentru Brunel au făcut, în 2020, declarații incendiere cu privire la ceea ce erau obligate să facă.

Ce a povestit Virginia Giuffre despre Brunel

Victima Virginia Giuffre, cea care i-a acuzat de viol și pe Epstein și pe Prințul Andrew a spus procurorilor că a avut „relații sexuale cu Jean-Luc Brunel în mai multe rânduri”, între 16 și 19 ani, când era minoră, potrivit documentelor legale depuse în America și Franța.

Reclamanta a declarat că Epstein i-a spus că s-a culcat cu „peste o mie de femei pe care i le-a adus Brunel”, într-un reportaj special, difuzat de NBC Dateline în 2019.

Brunel a negat orice faptă penală, dar a fost arestat pe perioada anchetei. Urma să înceapă curând procesul, nu se stabilise încă data, dar a intervenit sinuciderea inculpatului în celulă.

Trei manechine, cadoul pentru Epstein de ziua lui

Jean-Luc Brunel a fost, de asemenea, suspectat că și-a folosit contactele din industria modei pentru a oferi fete lui Jeffrey Epstein și prietenilor săi sus-puși.

Se spune că ar fi dus cu avionul trei surori, dintr-un complex de locuințe din Paris în America, astfel încât acestea să poată fi abuzate de Epstein drept „cadou de ziua de naștere”.

În Franța, violul unui minor se pedepsește cu până la 15 ani de închisoare. Hărțuirea sexuală agravată vine cu o pedeapsă de trei ani de închisoare și o amendă echivalentă cu aproximativ 40.000 de lire sterline.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre