Simona Ionescu / Redactor Șef

Moștenitoarele lui Maradona, dezmoștenite. Ce i-au făcut fosta soție și fiicele

Moștenitoarele lui Maradona, dezmoștenite. Ce i-au făcut fosta soție și fiicele
Moartea lui Diego Maradona din 25 noiembrie a șocat o lume întreagă, iar acum încep să apară diverse probleme și controverse în ceea ce privește moștenitorii și averea fotbalistului.

Maradona a murit în urma unui stop cardio respirator, după ce fusese operat recent pe creier, în Tigre, Argentina. Conform relatărilor presei argentiniene, acesta s-a stins din viață în condiții mizere într-o casă pe două etaje ce avea o cameră special amenajată la parter pentru ca fotbalistul să nu fie nevoit să urce scările: “Totul era precar, ca să nu zic dezastruos”, a dezvăluit o sursă pentru publicația argentiniană Clarín.

Camera în care a murit Maradona / Sursă foto: captură YouTube America TV

Prima soție a lui Maradona a comentat și ea imaginile, mărturisind că acesta trăia în condiții regretabile, care nu erau potrivite pentru cineva care tocmai fusese operat pe creier: “Dacă intrai și vedeai unde a murit Maradona, mureai”, i-ar fi spus Claudia Villafane, prima soție a lui Diego, lui Oscar Ruggeri, fost fotbalist și fost coleg la naționala Argentinei cu ”El Dios”. În ciuda acuzațiilor, Matias Morla, avocatul lui Maradona, a contrazis opinia publică în ceea ce privește lipsa condițiilor din casă. ”Casa nu era atât de mică. Avea și vedere la lac, iar la etaj mai erau patru camere, una cu baie privată”, s-a apărat acesta. 

Tată a 10 copii, toți dezmoșteniți. Maradona donează tot

Deși a fost căsătorit o singură dată, din 1989 până în 2004, cu Claudia Villafane care i-a dăruit două fiice, Maradona are în total 10 copii. Acesta are un băiat cu modelul Cristina Sinagra, pe Diego Junior Sinagra, recunoscut oficial de fotbalist imediat după divorţul din 2004. O mai are și pe Jana, din relaţia cu Valeria Sabalain, iar Diego Fernando Maradona Ojeda este fiul care s-a născut din relaţia cu Veronica Ojedo. Fotbalistul are patru moștenitori și în Cuba: Joana, Lu, Javielito şi Harold, la aceștia adaugandu-se încă un presupus copil în La Plata.  

Mulți se întreabă acum unde vor ajunge toți banii fotbalistului, pentru că acesta povestea într-o filmare anul trecut că vrea să doneze toți banii, astfel că cei 10 copii s-ar putea să rămână fară niciun leu de pe urma celebrului lor tată: “Vreau să vă spun că nu mor. Dorm liniştit, pentru că muncesc. … Nu ştiu ce a vrut Giannina să spună. … Şi vreau să le spun tuturor că voi dona totul. Tot ce am strâns în viaţă voi dona… Sunt foarte sănătos”, a declarat Maradona într-o filmare anterioară de pe Instagram.

Și-a dezmoștenit soția și fiicele

Controversele nu s-au oprit însă aici. În 2015, Maradona se pare că ar fi descoperit că din conturile sale lipsesc 6 milioane de dolari, dar și 458 de obiecte de colecție, iar acesta a scos-o vinovată pe fosta soție, Claudia Villafane. În urma acuzelor se pare că Diego le-ar fi exclus din testament, în același an, atât pe Claudia Villafane cât și pe cele două fiice ale cuplului, Dalma Nerea și Giannina Dinorah. 

Sursă foto: Pinterest

Chiar dacă a fost una dintre cele mai mari legende ale fotbalului, dacă nu chiar cea mai mare, averea sa ar fi de „doar” 75 de milioane de dolari, plus mai multe proprietăți, mașini de lux și bijuterii. 

Comorile lui Maradona, găsite într-un depozit 

Recent averea lui Maradona a suferit o creștere, după ce s-au descoperit comori ale acestuia ascunse într-un mic depozit din Beccar, Argentina, scrie evz.ro.  Se pare că este vorba de o serie de obiecte inestimabile ca valoare, printre care tricouri semnate de la foști și actuali mari jucători, dar și o scrisoare semnată de Fidel Castro.  Între cele aproximativ 200 de obiecte găsite în depozit se află și lucruri personale ce i-au aparținut marelui jucător, printre care haine și încălțăminte pe care le-a purtat, dar  și un tricou cu imaginea sa și a lui Benjamin, nepotul său din relația Gianinnei cu Sergio Aguero. 

Din colecția sa mai fac parte și două mașini scumpe, un Rolls Royce Ghost în valoare de 300.000 de euro și un BMW i8, estimat la 145.000 de euro. Acestea însă au rămas în Asia din cauza dorinței de a fi dezasamblate la plecarea lor. 

 

„Cuibușorul de nebunii” al lui Elvis Presley, la vânzare. Cum arată și cât costă fabuloasa proprietate

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre