Simona Ionescu / Redactor Șef

Motivul incredibil pentru care regele Charles nu bea niciodată apă între mese. Suveranul a vrut să devină vegetarian

Motivul incredibil pentru care regele Charles nu bea niciodată apă între mese. Suveranul a vrut să devină vegetarian
Regele Charles se pregătește intens pentru ziua de 6 mai, fiind cea mai vârstă persoană din istoria Regatului Unit, care va fi încoronată ca monarh.

Sursele spun că Suveranul e atent la orice detalii, dar și foarte preocupat de imaginea sa. Deși are 74 de ani, acesta arată foarte bine, dar pentru asta face ceva sacrificii.

Un fost consilier a declarat că regele Charles începe fiecare zi cu regimul de fitness 5BX, care a fost conceput pentru Forțele Aeriene Canadiene în anul 1950. E vorba de 12 minute în care monarhul face flotări, dar și abdomene, extensii ale spatelui, întinderi și alergări pe loc. Iar atunci când stă la Balmoral, sursele spun că face întotdeauna și o plimbare în aer liber. „Este nevoie de efort pentru ca un bărbat de jumătate din vârsta sa să țină pasul cu el”, a spus consilierul.

Nu mănâncă la prânz

Pe lângă exercițiile fizice pe care le face de-o viață, regele Charles are mare grijă și ce alimente consumă. În anii 70, el a vrut să devină vegetarian, dar a renunțat la carne și pește două zile pe săptămână, iar o altă zi este fără lactate.

El nu mănâncă niciodată la prânz, ba chiar a glumit la un moment dat, când a afirmat că menținerea greutății sale este o “bătălie fără sfârșit”. Regele nu renunță niciodată la micul dejun, care e format din fructe, nuci, semințe, ouă fierte moi și ceai. Următoarea masă e la ora 17.00 când, spune Telegraph, servește un ceai alături de sandvișuri și prăjituri.

Nu pleacă nicăieri fără bucătarul personal

Jurnaliștii spun că pentru a evita pauzele neprogramate la toaletă, regele nu bea apă între mese și călătorește întotdeauna cu bucătarul particular. Asta pentru a evita riscul de intoxicații alimentare. În plus, Charles nu e adeptul banchetelor, dar când are oaspeți, optează pentru recepție cu băuturi.

„Ar putea părea o extravaganță, dar este o necesitate absolută ca mâncarea să fie pregătită de propria echipă cât mai des posibil, deoarece astfel se reduce la minimum pericolul de intoxicații alimentare”, a declarat o sursă pentru Telegraph.

Fiul regretatei regine Elisabeta are mereu cu el propria băutură, un bar aprovizionat dar și un medic.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre