Simona Ionescu / Redactor Șef

Motocicliștii Hells Angels povestesc atacul cu ciocanul și cuțitul asupra patronului de local. Ancheta unei răzbunări nocturne

Motocicliștii Hells Angels povestesc atacul cu ciocanul și cuțitul asupra patronului de local. Ancheta unei răzbunări nocturne
Fugarii care l-au atacat pe patronul de local din București s-au predat. Avem informații despre ce au relatat cei doi membri ai bandei Hells Angels, fugiți în Grecia, după ce au lovit victima cu ciocanul în cap și au tăiat-o cu cuțitul.

La aproximativ o lună distanță de la atacul căruia i-a căzut victimă  Dragoș Furtună – patron al câtorva localuri din București – doi dintre motocicliști din banda Hells Angels, care

fugiseră imediat după conflictul armat, s-au predat. Indivizii, considerați a fi fost cei mai violenți din grupul de șapte atacatori, pe numele cărora erau emise mandate de arestare preventivă în lipsă, au venit din Grecia. Surse judiciare au dezvăluit pentru Rețete și vedete că, în fața instanței ei au susținut că a fost legitimă apărare pentru că Furtună – membru al grupării de motocicliști rivale Bandidos – a tras cu un pistol în ei.

Lovit cu ciocanul în cap, tăiat cu cuțitul

La jumătatea lunii mai, terasa localului ”La Negra”, din București, a fost luată cu asalt de 12 motocicliști din banda Hells Angels. ”Comandoul” nocturn – din care s-au remarcat șapte indivizi – îl viza pe pe patronul restaurantului, Dragoș Furtună, aflat la o masă împreună cu un prieten. Fără un motiv aparent, atacatorii s-au năpustit asupra omului de afaceri pe care l-au lovit cu un ciocan în cap și l-au tăiat cu cuțitul. Furtună a reușit să scape de furia atacatorilor fugind, dar și trăgând la întâmplare, fără să rănească pe cineva, cu un pistol cu bile.

S-a vorbit atunci că la mijloc ar fi droguri, teritorii de împărțit, însă Dragoș Furtună a dat un soi de declarație pe facebook, la capătul a două zile de spitalizare, în care a infirmat toate aceste teorii. Investigatorii – polițiști și procurori – aveau să lege atacul barbar de o demonstrație de forță, de o dușmănie între grupările Hells Angels și Bandidos, al cărui lider este Furtună, rivalitate ce își are rădăcinile în trecut.

Printre motocicliștii atacatori, un sergent al Armatei

În urma ancheta judiciariștilor de la ”Omoruri” – Poliția Capitalei și a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, cei 12 motocicliști din banda Hells Angels implicați în atac au fost localizați și identificați la aproximativ o săptămână de la incident. Cu excepția a doi dintre indivizi, toți au foat luați pe sus de mascați, din case, în urma unei razii care a vizat șase adrese din București, Ilfov, Dâmbovița, Călărași și Prahova.

La capătul unor audieri-maraton, investigatorii au stabilit că doar șapte dintre motocicliști au participat la atac, printre care și un sergent al Armatei Române angajat la UM 01348 Batalionul 2 Infanterie Mecanizată Călugăreni. Patru au ajuns în arest pentru 30 de zile, unul – sergentul – a primit control judiciar pentru 60 de zile, iar pe numele celor doi care nu au fost prinși la acea razie au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile.

Motocicliștii fugari vorbesc de autoapărare, că s-a tras în ei

Zilele trecute, cei doi motocicliști fugari au considerat că este momentul să se arate, să se întoarcă în țară. Chiar dacă aveau să spună că habar nu au de ce sunt căutați, cei doi au făcut primul direct la Tribunalul București care emisese mandatele de arestare preventivă în lipsă pe numele lor. Odată ce li s-au confirmat identitățile și le-a fost ascultată varianta, cei doi membri fugari ai bandei Hells Angels au fost băgați la ”zdup” pentru 30 de zile. O măsură pe care o pot contesta în următoarea perioadă.

Membrii bandei de motocicliști Hells Angels sunt cunoscuți în întreaga lume. Unii sunt pașnici, alții violenți

„Când au venit în țară, din Grecia cei doi au spus că nu știu de ce sunt căutați, de ce sunt emise mandate de arestare pe numele lor. În fața instanței au încercat să-și susțină nevinovăția spunând că, de fapt, au ripostat astfel (n.r. lovind victima în cap cu ciocanul și tăind-o cu cuțitul) pentru că bărbatul (n.r. Dragoș Furtună) ar fi tras cu un pistol în ei. Cu alte cuvinte că ei s-au apărat. Nu au explicat însă de ce aveau la ei un ciocan și un cuțit în condițiile în care au declarat că s-au dus acolo (n.r. la Restaurantul ”La Negra”) doar să discute cu victima.

De fapt, cercetările au arătat că victima a tras într-adevăr cu un pistol cu bile, dar doar ca să-și asigure scăparea. Nu a rănit pe nimeni. Cei doi sunt acum în arest unde mai sunt alte patru persoane din gruparea Hells Angels implicate în acest atac. Ancheta a arătat că cei doi sunt cei care au lovit cu ciocanul și au folosit cuțitul, că ei sunt cei mai violenți din grupare”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Sergentul motociclist și-a dat demisia din Armată

Singurul din cei șapte motocicliști care l-au atacat pe rivalul Dragoș Furtună – lider al grupării de motocicliști Bandidos – este sergentul de la  UM 01348 Batalionul 2 Infanterie Mecanizată Călugăreni. De fapt, fost subofițer la această unitate a Armatei pentru că, de curând, și-a dat demisia. Inițial, el fost cercetat de Tribunalul Militar, dar acum, din postura de civil, el va putea fi anchetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre