Simona Ionescu / Redactor Șef

Nadia Comăneci a primit o veste proastă. Nu poate face nimic, dar caută soluții

Nadia Comăneci a primit o veste proastă. Nu poate face nimic, dar caută soluții
Nadia Comăneci se confruntă cu o problemă. Cu toate că a avut intenții bune, la final a primit o veste proastă, căci a aflat că nu poate face nimic. Caută însă soluții.

Nadia Comăneci a primit recent o veste proastă. Fosta gimnastă a aflat că nu se poate ține de o promisiune făcută, dar caută soluții. După ce a izbucnit scandalul în cazul Sabrinei Voinea, Nadia Comăneci a promis că îi va da acesteia medalia ei de bronz, câștigată la Montreal. 

În palmaresul Nadiei Comăneci strălucesc cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Mondiale şi nouă de aur la Europene. Numărul total al medaliilor câştigate de Nadia Comăneci la JO, CM şi CE se ridică la 25, din care 16 din aur, restul fiind din argint sau bronz. 

Nadia Comăneci nu îi mai poate da medalia de bronz Sabrinei Voinea 

La o lună distanță de când anunțase că îi cedează medalia ei de bronz Sabrinei Voinea, Nadia Comăneci a anunțat că acest lucru nu mai este posibil, căci s-a lovit de o mare problemă. Fosta gimnastă, care locuiește în Statele Unite, a aflat că asigurarea medaliei ar fi foarte mare, în cazul în care ar decide să o mute. 

„Acum nu pot să fac niciun lucru de acest fel. În primul rând, pentru că încă este procesul în derulare la tribunalul suprem, și am și aflat că medalia mea, dacă o aduc în altă parte, trebuie să plătesc o asigurare extrem de mare.

Nadia Comăneci are în total 25 de medalii câștigate, din care 16 de aur

Am să mă gândesc la ceva diferit. Dar eu sper că, până la urmă, se va găsi o soluție în care cele trei gimnaste să primească câte o medalie”, a declarat Nadia Comăneci, prezentă la alegerile COSR.

Nadia Comăneci ține medaliile în seiful băncii 

Fosta gimnastă nu ține medaliile la ea acasă, în orășelul Norman, de lângă Oklahoma, ci în seiful unei bănci din America, așa cum recunoștea cu câțiva ani în urmă. De altfel, acest lucru este perfect de înțeles, căci medaliile, deși nu valorează mare lucru ca și obiecte în sine, ele ajung la prețuri fabuloase, în contextul dat. 

În urmă cu mai mulți ani, vicepreședintele de atunci pentru practica Global Sport, Entertainment and Events, a lămurit acest aspect al valorii medaliilor sportive. 

„Nu este vorba despre valoarea medaliei ca bun de consum”

 „Un sportiv și-ar putea asigura medalia de aur așa cum ai asigura orice alt obiect valoros din gospodărie, care necesită o acoperire pentru toate riscurile. Problema principală este să se convină asupra valorii medaliei cu compania de asigurări și să se stabilească dacă înlocuirea este de fapt posibilă. 

Nadia Comăneci nu poate transfera medalia din America în România, căci asigurarea ar costa foarte mult

Nu este vorba despre valoarea medaliei ca bun de consum, care este minimă, a explicat el, ci despre „valoarea percepută de sportiv pentru medalie sau chiar prețul de pe eBay!”, declara vicepreședintele  Global Sport, Entertainment and Events, în urmă cu mai mulți ani. 

Sabrina Voinea, depunctată pe nedrept 

Acest lucru justifică practic valoarea asigurării, care este foarte mare, așa cum a explicat și Nadia Comăneci. Iar fără asigurare, medalia nu poate fi mutată, mai ales pe alt continent, ținând cont de toate aceste aspecte.

Nadia Comăneci este una dintre susținătoarele Sabrinei Voinea, despre care spune că a fost depunctată pe nedrept

Nadia Comăneci consideră că Sabrina Voinea a fost depunctată pe nedrept în finala de la sol, în care Jordan Chiles a primit inițial medalia de bronz, acordată, în cele din urmă, Anei Bărbosu după un proces la TAS.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre