Simona Ionescu / Redactor Șef

Nadia Comăneci, „cadou” pentru maestrul Victor Rebengiuc. „Vă apreciez și vă iubesc enorm”

Nadia Comăneci, „cadou” pentru maestrul Victor Rebengiuc. „Vă apreciez și vă iubesc enorm”
Seară magică pentru Victor Rebengiuc la reprezentația cu numărul 100 a piesei „Tatăl”, interpretată remarcabil de Victor Rebengiuc. Pentru că n-a putut ajunge la spectacol, Nadia Comăneci i-a făcut un „cadou” maestrului.

Piesa „Tatăl” a debutat pe scena Teatrului Bulandra, cu doi ani în urmă, la premieră Victor Rebengiuc având vârsta de 89 de ani. La 91 de ani și reprezentația cu numărul 100, maestrul a avut spectatori deosebiți. A primit și un „cadou” de la Nadia Comăneci.

La reprezentația cu numărul 100 a piesei „Teatrul”, printre spectatori s-au aflat și campioni olimpici în sport și educație, elevi de liceu sau studenți la actorie.

„Dar eu vă știu de la televizor, abia aștept să înceapă gimnastica. Vă mulțumesc că ați venit la spectacol!”

Maestrul Victor Rebengiuc i-a întâmpinat în foaier pe oaspeții speciali, plin de bucurie și le-a mulțumit pentru prezență și pentru „performanța dumneavoastră făcută cu sânge-adevăratelea”.

 „Dar eu vă știu de la televizor, abia aștept să înceapă gimnastica. Vă mulțumesc că ați venit la spectacol! Este un spectacol pe care noi îl iubim foarte tare.

Și evident că dumneavoastră, personalități însemnate ale sportului românesc ați fost în sală și m-ați emoționat când am urcat pe scenă. Performanța dumneavoastră este făcută cu sânge de-adevăratelea.

Vă mulțumesc pentru tot ce faceți pentru că rezultatul muncii voastre extraordinare și toată țara vă aplaudă pentru că meritaț”, a spus actorul, emoționat potrivit www.doctorulzilei.ro. Excelența a fost celebrată atât pe scenă, cât și în sala “Liviu Ciulei” a Teatrului Bulandra.

A fost dată o reprezentație și pentru Casa Regală a României

La cea de-a 100 reprezentație a piesei „Tatăl”, în prezența Majestății Sale, Margareta, Custodele Coroanei române și a Alteței Sale Principesa Maria, maestrul a oferit încă o interpretare remarcabilă.

Textul piesei care îi aparține lui Florian Zeller, premiat în 2014 cu Premiul Moliere pentru cea mai bună piesă. De asemenea, a fost propus în 2016 pentru Premiile Tony și Olivier. Acesta a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă și adaptat pentru scenă de Raluca Aprodu.

Emoționat de mesajul Nadiei Comăneci

Federația Română de Gimnastică a transmis și un mesaj pe pagina sa de Facebook, care l-a impresionat pe marele actor. Vă mulțumim, Maestre!”, a apăruts pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.

La spectacol au participat imona Amânar, Silvia Stroescu, Dana Sofronie, Marian Drăgulescu, Marius Urzică, Ioan Suciu, Lăcrămioara și Cristian Moldovan, Dan Potra, Răzvan Șelariu și Andrei Muntean.

Dar și reprezentanții FRG, COSR și alți campioni de la canotaj, kaiac-canoe, atletism, scrimă, tenis de masă, medaliați la Jocurile Olimpice sau Paralimpice. Precum și elevi premiați la olimpiadele naționale și internaționale.

„Dacă 10 a rămas simbolul perfecțiunii în gimnastică, 100 înseamnă de 10 ori perfecțiune”

Nadia Comăneci nu a putut participa la spectacol, dar i-a transmis un mesaj video maestrului Rebengiuc. „Bună seara! Sunt onorată să vă adresez câteva cuvinte în această seară care celebrează performanța.

Arta teatrală, ca și sportul, presupune muncă și devotament, determinare și dorința de a excela în ceea ce faci. Dacă 10 a rămas simbolul perfecțiunii în gimnastică, 100 înseamnă de 10 ori perfecțiune.

Iar astăzi, am înteles că este pusă în scenă reprezentația cu numărul 100 a piesei ”Tatăl” în care maestrul Victor Rebengiuc joacă rolul principal.

„Vă doresc multă sănătate și putere să bucurați de viață”

Cu această ocazie, cu reverență, vreau să adresez câteva cuvinte marelui actor Victor Rebengiuc: Vă apreciez și vă iubesc enorm, maestre! Vă doresc multă sănătate și putere să bucurați de viață și să inspirați alte zeci de generații cu talentul și dăruirea dvs.!

Felicit toți sportivii prezenți în sală pentru rezultatele lor competiționale, dar și pentru că în această seară au ales să vadă și să aplaude performanța într-un domeniu la fel de valoros pentru țara noastră: arta teatrului românesc! Vă doresc tuturor o seară magică!”, a fost mesajul celei mai iubite sportive a României.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri