Şeful Secţiei Neurologie II a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, profesorul Ovidiu Băjenaru (63 de ani), a murit, a anunţat joi, 3 septembrie, conducerea unităţii medicale. Medicul fusese internat în urmă cu o săptămână la Institutul Matei Balş din Capitală, după ce se îmbolnăvise de Covid-19. A muncit până nu a mai put să respire. Abia atunci a acceptat să fie internat.
A murit prof. Ovidiu Băjenaru de la Universitar. L-a ucis COVID-19
Lumea medicală este în doliu. O somitate în domeniu a murit absurd, ucis de COVID-19. Șeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar Bucureşti, prof. Ovidiu Băjenaru, a murit infectat cu noul coronavirus, azi, 3 septembrie.
„Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru. Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi domnul profesor Ovidiu Băjenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunțat conducerea unităţii medicale.
“A stat de încăpățânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire. Abia atunci a acceptat să meargă la Balș. Era prea târziu. Aceasta este povestea morții profesorului meu de neurologie, doctorul Ovidiu Băjenaru. Titlurile academice sunt redundante. Pentru mine rămâne «domnul profesor», a spus un fost student. Gabriel Diaconu, acum director la MindCare.
”Rămâne domnul profesor care mi-a deschis ochii în tot ce presupune arta de-a povesti, nu doar descrie, creierul, nervii ori organele de simț. Acel om care a îndrăznit să-mi dea o șansă, când eram doar un țânc, să merg și eu la cursul de tulburări ale Mișcării ținut de profesorul Tolosa, Omul care, când l-am rugat, mi-a scris o scrisoare de recomandare ca sa pot pleca din țară la studii. Același om care, când m-am întors rezident în clinica lui, m-a tratat drept și egal, și am putut avea opinii divergente dar totuși echilibrati unul și celălalt în ce înseamnă argumentație medical”, a mai spus Gabriel Diaconu.
Ovidiu Băjenaru de la Spitalul Universitar, ucis COVID-19
- Foști săi studenți spun că Ovidiu Băjenaru a fost un munte de cunoaștere și puțini vor mai fi vreodată ca el.
- Ovidiu Băjenaru a luat infecția cu coronavirus de la pacienți, cel mai probabil. După o săptămână, a dezvoltat complicații, și corpul lui nu le-a putut surmonta,
- Ovidiu Băjenaru era şeful clinicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. De asemenea, a ocupat în perioada 2000-2004 şi funcţia de prodecan al Facultăţii de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti.
- Începând cu anul 2011, Ovidiu Băjenaru a devenit Director al Departamentului 6 – Neuroştiinţe Clinice din UMF „Carol Davila” Bucureşti – Facultatea de Medicină, fiind reales în 2015.
- Prof.dr. Ovidiu Băjenaru, născut la 12 februarie 1957, a fost profesor de neurologie, director al Departamentului de neuroștiințe clinice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” București și șeful Clinicii de neurologie din Spitalul Universitar de Urgență București.
- Era membru corespondent al Academiei Române și Președinte de Onoare ad vitam al Societății de Neurologie din România și în noiembrie 2019 a fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler de președintele Klaus Iohannis.
- Domeniile sale de interes științific cuprindeau demențele și bolile neurodegenerative (în particular Parkinson și Alzheimer), distoniile musculare și alte anomalii de comportament motor, bolile cerebro-vasculare, scleroza multiplă, patologia somnului în bolile neurologice și în bolile medicale.
- În bogata sa activitate, prof dr Ovidiu Băjenaru a publicat peste 400 lucrări științifice) și comunicate în reviste de la congrese și alte manifestări științifice de prestigiu din țară și internaționale. De asemenea, este autor sau coautor a 14 cărți medicale publicate în România.
- La începutul lunii aprilie, în Spitalul Universitar de Urgență București au fost testate pozitiv pentru coronavirus 35 de cadre medicale și 75 de pacienți. De asemenea, potrivit autorităților, la nivel național, 2625 de cadre medicale, personal medical și auxiliar au fost infectați cu noul virus.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook