Simona Ionescu / Redactor Șef

Nea Mărin, plimbat de la Ana, la Caiafa. A trebuit să ajungă în Maramureș ca să știe ce boală are

Nea Mărin, plimbat de la Ana, la Caiafa. A trebuit să ajungă în Maramureș ca să știe ce boală are
Invitat în podcastul lui Horia Brenciu, simpaticul dansator Marin Barbu a vorbit despre lucruri pe care nu le-a știut nimeni.

Bucurie imensă pentru Horia Brenciu, atunci când a făcut un podcast pe cinste cu inegalabilul nea Mărin.

Nea Mărin, plimbat de la Ana la Caiafa. A trebuit să ajungă în Maramureș ca să știe ce boală are. De ce s-a făcut taximetrist

De curând, Marin Barbu a reușit, în sfârșit, de o mare problemă care părea că nu are rezolvare. Acesta s-a plimbat pe la mai mulți medici, a făcut multe seturi de analize, dar nimeni nu a știut ce are până ce nu a ajuns la un doctor din Maramureș. Acesta a fost singurul care a pus punctul pe I și l-a trimis să se opereze.

„Nimeni nu m-a întrebat dacă am fost operat vreodată”

„A trebuit să fac operația asta… Faptul că nu am făcut apendicită când am fost tânăr, am zis că gata, nu o să fac niciodată. În ultimul an și jumătate am avut niște dureri de abdomen. Am avut vreo 7-8 seturi de analize.

Toți mi-au zis că poate fi piatră la rinichi, poate am răcit la mușchii de la burtă că merg dimineața și înot. Nimeni nu m-a întrebat dacă am fost operat vreodată. A trebuit să ajung în Negrești-Oaș ca un medic de acolo să-mi zic că s-ar putea să mă operez”, a declarat nea Mărin.

Și-a pierdut locul de muncă

O situație pe care nea Mărin a spus că o nu o va uita niciodată a fost după Revoluție, când s-a trezit fără loc de muncă. Pentru că avea doi copii, a fost obligat să ia repede o decizie, așa că s-a făcut taximetrist. „Am avut momente foarte grele. Înainte de Revoluție, eram prim-solist, dansam la toate cârciumile. Aveam spectacol de la 18:30 până la 20:30 și la 21:30 eram la Pescărușul.

A doua zi aveam spectacol la bulevard. Am dus-o așa vreo 10 ani. La Revoluție, când eram obișnuit să am atâta activitate, să vină și 23 august… M-am trezit cu doi copii, unul de 2 ani, Larisa, și cealaltă de 8 ani, fără serviciu. S-a terminat totul. Știi ce am făcut? Taximetrie. Un an am fost taximetrist. I-am dus pe lăutari la nunți.

„Am avut elevi din Taiwan, Hong Kong, americani, japonezi”

După un an și jumătate, cam pe la începutul lui 1992 am început iarăși turneele. Am început să predau în străinătate. Unde n-am fost? Din Ungaria până în Belgia, Franța, Olanda. Am lucrat cu mulți la cursuri: am avut elevi din Taiwan, Hong Kong, americani, japonezi”, a spus Nea Mărin, uimindu-l pe Brenciu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre