Simona Ionescu / Redactor Șef

Nelu Curcă din „La Bloc” mărturisește cum e ispitit de diavol, în mănăstire

Nelu Curcă din „La Bloc” mărturisește cum e ispitit de diavol, în mănăstire
Mihai Coadă a devenit cunoscut ca Nelu Curcă din serialul „La Bloc” (PRO TV), însă s-a retras din actorie în urmă cu mai mulţi ani, iar în 2017 s-a călugărit şi slujeşte la Mănăstirea Turnu din judeţul Prahova. Zilele acestea a vorbit despre încercările de care s-a izbit atunci când a ales să meargă pe noua lui cale.

Înaintea Paștelui, fostul actor a acceptat invitația lui Cătălin Măruță pentru o discuție despre cele sfinte. S-au întâlnit în curtea mănăstirii, de unde Mihai Coadă, alias Nelu Curcă din serialul „La Bloc”, a povestit cum a ajuns să renunțe la actorie și să pornească pe noua lui cale.

„E o a doua casă. Nu lipsesc în nicio duminică, chiar și în concediu când sunt, vin sau plec în afara localității, slujbele de duminică nu lipsesc. Vin și când e nevoie să fac ceva”, a povestit Mihai Coadă. Mănăstirea și biserica sunt „Casa Domnului”, mai spune acesta. „Ai o întâlnire cu Dumnezeu aici. Cum poate să fie decât o oază duhovnicească extraordinară. Asta e mânăstirea. Nu e o rupere de lume. Noi nu plecăm din lume, ne rugăm pentru lume”, a mai spus fostul actor.

Mihai Coadă a fost unul din actorii foarte îndrăgiți din serialul „La bloc” de la PRO TV

Chiar dacă are barbă, plete și e îmbrăcat în rasa călugărească, fostul actor e în continuare recunoscut de cei care l-au urmărit în celebrul serial.

„Oamenii m-au văzut îmbrăcat în rasă, ca de aici vine și problema cu călugăria. ‘Era cu barbă, cu părul strâns la spate precum călugării’ și de atunci am rămas la strană. Sunt un mirean păcătos care vine la o mănăstire și vreau să mă asimilez lor”, a mărturist Mihai Coadă.

Actorul vorbește despre păcatele sale care l-au apropiat de Biserică

Fostul actor a povestit ce l-a determinat să ia calea călugăriei. La mijloc a fost unul din păcatele capitale, înscris între cele 10 Porunci divine.

„În 1994 când am făcut un păcat greu. Am căzut într-un păcat greu, care se numește adulter și atunci s-a trezit conștiința în mine, că nu e în regulă”, își aduce aminte fostul actor. El i-a povestit lui Cătălin Măruță că, din cauza faptelor sale, după 17 ani de căsnicie a urmat divorțul. Trei ani mai târziu a înțeles, în biserică, faptul că nu mai are de ales.

„În 1997 m-am dus la Sâmbăta de Sus că îmi venea să îmi las meseria, Cătăline, nu mai puteam să o practic. Părinte am venit să îmi dați un sfat. Eu sunt actor la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești, îmi vine să îmi las meseria. ‘Dar conștiința ta ce zice?’ S-o las, a spus Mihai Coadă.  Toată lucrarea asta ca actor te murdărește. Nu mai poți. Când veneam de la serial, noaptea târziu nu mai puteam să mă rog. Nu mai puteam să mă liniștesc. Eu am lucrat încordat. Mi-am simplificat viața”.

Diavolul îl ispitește și acum, greu

Intrarea pe poarta mănăstirii nu a fost ușoară pentru fostul actor și, deși sunt ani mulți de când a luat decizia și a îmbrăcat rasa călugărească, încă are parte de ispite. Diavolul nu doarme, și încearcă să îl atragă înapoi în păcat.

Fostul actor celebru i-a povestit cum și-a bătut diavolul joc de el. „Prima mea soție avea un telefon japonez, cu casetă de înregistrare. Era o noutate. În 1986 era ceva avangardist! Ea era directoare la o întreprindere care nu mai produce acum. Și am visat o dată, a venit ăsta (n.r. – diavolul), și m-a împachetat.

M-a luat cu o forță extraordinară vrăjmașul și m-a împachetat așa, ca pe o foaie de plăcintă, de patru ori și m-a băgat în beculețul acela de la telefon.  (A fost) o senzație pe care nu pot să o descriu! Îți dai seama cum m-a speriat… Dar să vezi ce ispite am acum!  Mă trezește din somn, sâsâie ca peștele, ca șarpele, intră în barbă ca niște șerpișori, îmi mișcă patul. Nu te joci cu ăsta!”, a povestit Mihai Coadă.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre