Simona Ionescu / Redactor Șef

Nepoata lui Amza Pellea, despre cum se distra actorul la Băilești. „Mi-a rămas în memorie”

Nepoata lui Amza Pellea, despre cum se distra actorul la Băilești. „Mi-a rămas în memorie”
Ani buni nimeni nu a știut că are vreo legătură cu marele actor Amza Pellea. Victorița Cică, nepoata actorului, a cântat dumnezeiește. Iar acest har de la Dumnezeu a propulsat-o printre cei mai buni cântăreți de muzică populară a României.

Talent cu carul, bucurie și multă dragoste pentru cei din jur. Cu aceste lucruri a venit pe lume și Victorița Cică, nepoata lui Amza Pellea, o cântăreață iubită de toată Oltenia. Până n-a devenit cunoscută, n-a vrut să spună din neamul cui e. Nici în ruptul capului n-a dorit ca cineva să creadă că s-a lansat pe spatele unuia dintre cei mai iubiți români. Iar după moartea lui Amza Pellea nu a păstrat legătura cu fiica acestuia, Oana Pellea.

A crezut în norocul ei și a reușit. S-a născut într-o familie modestă din Craiova, care n-au crezut că fata ei va face în viață cu muzica, de aceea nici n-au sprijinit-o. Dar ea a cântat de când a început să vorbească și a făcut jumătate de secol.

„Eu l-am văzut în momentele alea, în față”

Nu știa cine e Amza Pellea, dar la doar trei ani s-a urcat pe genunchii lui și i-a cântat. Era prea mică să-și amintească cum s-a întâmplat acest moment, dar nu l-a uitat niciodată. Chiar dacă nu l-a mai văzut niciodată pe actor de atunci, fața lui i-a rămas întipărită în memorie.  „În schimb, moaşa mea, de la Băileşti, mi-a povestit tot timpul.

Că se întorcea la Băileşti şi petrecea cu rudele, era un om obişnuit, nu se formaliza, îi plăcea acolo. (…) N-am ţinut niciodată legătura cu Oana Pellea şi n-am spus niciodată, nu m-am folosit niciodată de această legătură a familiilor noastre “, a povestit cântăreața, potrivit jurnalulolteniei.ro.

A murit nepoata lui Amza Pellea…

„Victoria nu mai e…”

Nepoata lui Amza Pellea s-a întâlnit acum cu celebrul său unchi. A plecat într-o lume mai bună la doar 50 de ani. Vestea cea tristă a fost dată de soțul cântăreței, Florin Puchina: „Cu durere în suflet vă anunț ca Victoria nu mai e…”. Imediat, au început să curgă mesaje de regret din partea elevilor Victoriței Cică și a celor care au cunoscut-o. Mesaje tulburătoare au apărut și pe contul „Mlădițele Oltului”, un grup ce a strâns o parte dintre elevii Victoriței Cică.

Solistă în cadrul Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” din Slatina

„Drum lin către ceruri doamnei alături de care am făcut primii pași pe drumul cântecului! Recunoștință veșnică, vă voi purta mereu în suflet oriunde voi duce cântecele ale căror dascăl ați fost! Odihnă veșnică!”, a scris Gabriel Liu, unul dintre solistei. Cântăreața a fost solistă în cadrul Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” din Slatina, dar și profesor de canto al Școlii Populare de Arte și Meserii din Slatina. În ultimii ani, aceasta a fost și profesor la Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre