Andrew Tate este cunoscut în toată lumea, datorită milioanelor de urmăritori pe care îi are pe rețelele de socializare, în special pe platforma Twitter. Și în România se bucură de o mare vizualizare în rândul tinerilor, iar atunci când a ieșit din arest a fost așteptat de zeci de fani care l-au aplaudat.
„Influencerul Andrew Tate, extrem de popular în mediul online, s-a mutat în România convins fiind că ilegalitățile pe care le comite vor fi trecute cu vederea de autorități. El a catalogat țara drept un loc „în care corupția este la îndemâna tuturor”, dar justiția română i-a demonstrat cât de mult se înșală. Andrew Tate, care s-a autointitulat „rege al masculinității toxice”, nu a păstrat un secret din motivul pentru care a ales România drept casă și bază pentru afacerile pe care le are”, scrie New York Times.
New York Times a redat firul arestării fraților Tate
Autoritățile române l-au arestat în decembrie pe Andrew Tate, cetățean atât al Statelor Unite, cât și al Marii Britanii, și pe fratele său mai mic, Tristan, sub acuzația de trafic de persoane, viol și formarea unui grup infracțional organizat. Deţinuţi trei luni într-o închisoare din Capitală, ambii bărbaţi, care neagă orice faptă, se află acum în arest la domiciliu, în aşteptarea judecăţii.
Casa lor este un complex întins pe o stradă murdară din Voluntari, un oraș de lângă București care este presărat cu turnuri de birouri noi și strălucitoare și loturi goale abandonate. Seamănă mai mult cu un depozit industrial decât cu bârlogul unui bărbat care s-a lăudat cu o bogăție imensă și a postat videoclipuri cu el însuși stând în avioane private cu femei frumoase și conducând mașini rapide”, scrie New York Times.
Andrew Tate spune a că e trilionar și are 19 pașapoarte
„Dar, la fel ca multe din ceea ce fostul luptător de kickboxing le-a spus milioanelor săi de adepți, în mare parte tineri, de pe rețelele de socializare – inclusiv pretenții că este un trilionar și are 19 pașapoarte – declarația domnului Andrew Tate a credinței în România ca un refugiu fără riscuri pentru comportamente antisociale reflectă mai mult fantezie decât realitatea. „Îmi place să trăiesc într-o societate în care banii, influența și puterea mea înseamnă că nu sunt mai prejos de lege”, le-a spus Tate fanilor săi.
Totuși, în ciuda declarațiilor sale de pe rețelele de socializare – inclusiv faptul că ar fi trilionar și ar avea 19 pașapoarte -, comportamentul lui Andrew „denotă mai mult fantezia decât realitatea”, mai scrie de New York Times.
New York Times: România, o sursă primară pentru traficul sexual din Europa
Potrivit jurnaliștilor de la New York Times, România se află în fruntea clasamentului, la nivelul UE, în ceea ce privește corupția, fiind surclasată doar de Bulgaria și Ungaria. Țara noastră rămâne, arată sursa citată, „o sursă primară pentru traficul sexual” din Europa.
Totuși, România a făcut eforturi serioase pentru a combate zona infracțională, care, de altfel, l-au și atras pe Andrew Tate. Înainte de a fi arestat, el a spus că îi place „să trăiască în țări în care corupția este accesibilă tuturor” și în care oricine poate plăti o șpagă de 50 de dolari pentru a scăpa de o amendă pentru depășirea vitezei legale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook