Abia după 1990 am început să aflăm amănunte despre viața privată a lui Nicolae Ceaușescu, de la foști subalterni de-ai acestuia.
De pildă, la 35 de ani, Nicolae Ceauşescu descoperea pasiunea pentru cinematografie, printre preferetale sale numărându-se filmele poliţiste americane. Liderul comunist era fanul serialul de televiziune american Kojak, care a rulat între 1973 şi 1978.
Însă şi sportul îl pasiona pe Nicolae Ceauşescu. Îi păceau şahul, biliardul, voleiul, schiul, tirul cu arcul şi popicele.
Nicolae Ceauşescu era pasionat de sport
Cei din anturajul lui Nea Nicu spun că acesta avea un program zilnic bine organizat, de care se ocupa Cabinetul Preşedintelui Republicii.
La sfârșitul zilelor de lucru, Ceaușescu obișnuia să meargă la Club-bazin Floreasca, aflat la câțiva metri depărtare de vila din Primăverii. Nu intra nimeni fără să fie anunţat în casă, au povestit apropiații familiei Ceaușescu. Aici se asculta muzică la un casetofon cu romanţe foarte frumoase cântate de Mia Braia, Ioana Radu, Maria Tănase, Gică Petrescu
Puțini dintre noi știu că lui Nicolae Ceaușescu îi plăceau șahul, popicele, biliardul și voleiul, dar și tirul cu arcul. Când nu făcea pe sportivul, jocul lui preferat era șeptică și era în stare să învârtă cărțile cu orele, dar se băga și la șah și remi, au povestit foști parteneri de ”distracție”.
Marea pasiune a lui Nicolae Ceaușescu era vânătoarea
Însă, marea pasiune a lui Ceaușescu era vânătoarea. Făcea adevărate masacre printre porcii mistreți, urșii și căpriorii aduși în bătaia puștii de gonaci sau ademeniți cu mâncare până sub balconul vilei din care Ceaușescu trăgea.
După 1955, Ceaușescu s-a apucat de vânătoare și se lăuda că ar fi obținut 398 de medalii, precum și o captură impresionantă: un mistreț de peste 300 de kg. Ultima partidă de vânătoare a dictatorului a avut loc în 10 decembrie 1989, cu două săptămâni înainte ca el să fie împuşcat.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook