Simona Ionescu / Redactor Șef

Nicolas Cage intervine în povestea crimei comise din greșeală de colegul său, Alec Baldwin. Ce face Poliția

Nicolas Cage intervine în povestea crimei comise din greșeală de colegul său, Alec Baldwin. Ce face Poliția
Sinistrul eveniment de pe platourile de filmare ale westernului Rust, în care protagonistul, Alec Baldwin, și-a împușcat mortal directorul de imagine, revin în actualitate.

Nicholas Cage spune că vedetele de cinema „trebuie să știe cum să folosească o armă” în timp ce cântărește cele întâmplate în timpul filmărilor. Mai mulți actori au discutat despre siguranța armelor în urma împușcăturii fatale de pe platoul de filmare din octombrie.

Nicolas Cage, 57 de ani, a discutat despre meseria sa cu colegii actori Andrew Garfield, Simon Rex, Jonathan Majors și Peter Dinklage, participând la masa rotundă organizată de The Hollywood Reporter.

Vedeta din Face/Off consideră că este de datoria „vedetelor de cinema” să cunoască procedurile adecvate pentru manipularea armelor reale în timpul filmării. „Acestea fac parte din fișa postului”, a spus el. „Nu vreau să arunc vina nicăieri”, a început Cage când discuția la masa rotundă a ajuns la siguranța pe platoul de filmare.

O vedetă de cinema trebuie să știe să tragă cu arma. „E în fișa postului”

„Dar chiar cred, (…) o vedetă de cinema este un fel de prezentare puțin diferit, deoarece trebuie să știi să călărești un cal. Trebuie să știi să lupți. Vei face scene de luptă. Trebuie să știi să conduci o motocicletă. Trebuie să știi cum să folosești un stick-shift și să conduci mașini sport și trebuie să știi cum să folosești un pistol. Tu le faci pe toate astea. Trebuie să vă faceți timp pentru a afla care este procedura. Acestea fac parte din profilurile postului”, a spus Nicolas Cage în fața colegilor săi.

Mulți actori și-au exprimat dezacordul de a folosi arme adevărate cu muniție oarbă pe platourile de filmare în urma incidentului de pe platourile de filmare din Rust, când arma pe care o ținea Alec Baldwin a fost descărcată, împușcând și ucigând-o pe directorul de film Halyna Hutchins.

Ce spune Alec Baldwin despre incidentul mortal în care a fost implicat

La scurt timp după Anul Nou, Baldwin a reflectat într-un videoclip despre uciderea accidentală a lui Hutchins. Într-un videoclip de aproape 13 minute postat duminică pe Instagram, el a descris moartea lui Hutchins drept „cea mai rea situație” în care „a fost implicat vreodată”.

Baldwin a împușcat-o pe Hutchins, directorul de imagine al filmului său, Rust, în timpul unei repetiții, pe 21 octombrie, anul trecut. Regizorul Joel Souza a fost rănit, de asemenea, cu același pistol de recuzită folosit de Alec Baldwin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Într-un interviu cu George Stephanopoulos pentru ABC, actorul a susținut că arma a explodat în timp ce el își exersa scena, Hutchins instruindu-l să îndrepte pistolul spre partea laterală a camerei în direcția ei. În prezent, împușcătura este investigată, iar la sfârșitul lunii decembrie a fost emis un mandat de percheziție pentru telefonul mobil al lui Baldwin, la care a fost văzut vorbind la scurt timp după împușcătură.

Telefonul lui Baldwin, cercetat de polițiști

Mandatul dă poliției permisiunea de a parcurge toate mesajele text și fotografiile pe care le-ar putea avea, împreună cu datele stocate. Baldwin a susținut pe tot parcursul împușcăturii că nu a apăsat pe trăgaci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

În cel mai recent videoclip al său, Baldwin a fost optimist cu privire la 2022: „Nu mă tem să spun asta și să spun asta în unele eufemisme – cineva a murit foarte tragic. Și am primit atât de mult, vreau să spun atât de multă bunăvoință de la oameni. Este pur și simplu incredibil. Aceasta a fost cu siguranță cea mai rea situație în care am fost implicat vreodată și sunt foarte încrezător că oamenii responsabili cu investigarea tuturor acestor lucruri vor ajunge la adevăr cât mai curând posibil. Nimeni nu vrea adevărul mai mult decât mine”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre