Simona Ionescu / Redactor Șef

Nicolas Sarkozy pedepsit dur de autorități. Fostul președinte francez condamnat la 3 ani de închisoare

Nicolas Sarkozy pedepsit dur de autorități. Fostul președinte francez condamnat la 3 ani de închisoare
Nicolas Sarkozy a primit o pedeapsă dură pentru corupție. Fostul președinte francez a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Nicolas Sarkozy pedepsit dur de autorități. Inițial, pedeapsa cerută de Parchetul Național era de patru ani, dintre care doi cu suspendare. Fostul președinte francez fiind acuzat de  corupție și trafic de influență. Aceasta a primit în final o pedeapsă de trei ani de închisoare, dintre care unul cu executare.

Nicolas Sarkozy condamnat la închisoare după 3 ani de cercetare

Nicolas Sarkozy a fost trimis în judecată în urmă cu trei ani alături de avocatul său Thierry Herzog şi fostul magistrat Gilbert Azibert. Aceștia au fost cercetați în dosarul interceptărilor. Fostul președinte francez era acuzat că în 2014 a încercat să obţină prin avocatul său, informaţii secrete de la Gilbert Azibert. 

La acea vreme, Gilbert  Azibert era magistrat la Curtea de Casaţie. În prim-plan era o procedură în care Sarkozy cerea să i se restituie agendele confiscate în cazul Bettencourt. Practic, fostul şef de stat solicita, prin intermediari, informații dintr-un alt dosar de corupție în care era implicat.

Nicolas Sarkozy comunica cu avocatul său incognito

Nicolas Sarkozy pedepsit dur de autorități. Nicolas Sarkozy a fost pus sub control judiciar în 2018. Acesta a fost inculpat în ancheta cu privire la presupusa finanțare libiană a campaniei prezidențiale din 2007. 

Anchetatorii au descoperit că fostul președinte francez și avocatul său comunicau prin telefoane mobile cumpărate sub altă identitate. Conform ultimelor veşti ale avocaţilor fostului preşedinte, acesta va contesta cu apel decizia magistraţilor.

Adevărul despre „Selly Show”, premieră la Prima TV! Succes sau dezastru?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre