Simona Ionescu / Redactor Șef

Nicușor Dan a gafat din nou! Și-a bătut joc de o olimplică însă instanța i-a făcut sportivei dreptate

Nicușor Dan a gafat din nou! Și-a bătut joc de o olimplică însă instanța i-a făcut sportivei dreptate
Nicușor Dan face ce face și reușește să stârnească indignarea. Primăria Capitalei pierde bani grei, căci edilul a gafat-o din nou.

Nicușor Dan execută al doilea mandat în calitate de primar al Capitalei, însă nu rare au fost momentele când a stârnit furia opiniei publice, din cauza nenumăratelor decizii care au atras consecințe neplăcute. Una dintre aceste situații a avut loc recent, când s-a aflat că Primăria Capitalei pierde bani grei, din cauză că edilul a gafat-o, din nou!

În urmă cu doar o săptămână, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, se sătura de piedicile puse de Nicușor Dan în situația refacerii Planșeului Unirii, aflat în stare critică. Băluță a atras atenția că zeci de mii de oameni ce tranzitează zona sunt în pericol dacă lucrările nu încep, însă edilul Capitalei nu a părut deloc impresionat de situația gravă, ba din contră, a susținut că lucrurile nu stau deloc așa. 

Joaca de-a Planșeul 

Nicușor Dan a venit și cu argumente, spunând că, din expertiza tehnică realizată la Planșeul Unirii, „nu rezultă nici măcar că este în stare critică”. În plus, spune el, când situația va fi cu adevărat gravă, se va asigura că dă autorizație de urgență. Nu este clar ce înțelege edilul prin încadrarea la categoria „stare critică”, ținând cont că primarul Băluță spunea despre același Planșeu exact contrariul, conform expertizelor. 

Daniel Băluță s-a contrazis cu Nicușor Dan pe tema Planșeului Unirii, dar edilul Capitalei susține că situația nu e critică, deci mai merge amânată

„În momentul în care o să vină un inginer de structură și o să spună că acest planșeu este critic și este în pericol de prăbușire o să dăm o autorizație în regim de urgență”, spunea Nicușor Dan la finalul lunii septembrie a acestui an. 

O nouă zi, o nouă gafă

După afirmațiile despre Planșeul Unirii, Nicușor Dan a gafat din nou. În fapt, edilul a comis eroarea în urmă cu doi ani, în 2022, însă abia acum suferă consecințele. Nu el, ci Primăria Capitalei, care a pierdut bani, căci așa a decis instanța. 

Nicușor Dan a concediat-o pe Gabriela Szabo de la conducerea CSM în vara anului 2022, iar acum Primăria Capitalei trage ponoasele

Mai precis, în luna iunie a anului 2022, Nicușor Dan anunța că a detașat-o pe olimpica la atletism Gabriela Szabo, în vârstă acum de 48 de ani, de la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti la cea a centrului Dalles. Motivul? Staff-ul de conducere al clubului ar fi ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management “defectuos”.

Gabriela Szabo a dat Primăria Capitalei în judecată 

Multipla campioană olimpică nu s-a lăsat păgubașă, ci a mers în instanță. Timpul a trecut, iar pe 10 octombrie Curtea de Apel a anunțat verdictul: Gabriela Szabo are dreptate și va primi bani, precum și reinstaurarea în funcție. 

Practic, Curtea de Apel a anulat concedierea lui Nicușor Dan și a dispus reîntoarcerea Gabrielei Szabo la conducerea CSM.

Salarii retroactive pentru marea sportivă 

În afară de reinstaurarea în funcție, Primăria Capitalei trebuie să îi plătească daune și cheltuieli de judecată sportivei, în valoare de 15.000 de lei. În plus, Gabi Szabo primește și salariu întreg retroactiv, pe toate lunile din iunie 2022 încoace, adică peste doi ani. Este o procedură standard atunci când un fost angajat câștigă un proces împotriva fostului angajator, aceea de a plăti salariile retroactiv. 

Gabriela Szabo l-a dat în judecată pe Nicușor Dan pentru concediere

Decizia instanței este definitivă și a fost pronunțată pe 10 octombrie 2024. După ce a aflat decizia instanței, Gabriela Szabo a reacționat imediat. 

„Justiția mi-a dat dreptate. Nicușor Dan a mințit!”

„Astăzi, instanța a publicat decizia finală prin care mi se recunoaște nevinovăția și faptul că drepturile mi-au fost încălcate în mod abuziv.

În mod absolut nedrept am fost acuzată nefondat și supusă, luni în șir, unui atac calomnios din partea primarului Nicușor Dan. După 2 ani de zile, astăzi JUSTIȚIA FACE DREPTATE.

Decizia instanței confirmă nu doar faptul că măsurile luate împotriva mea au fost nefondate, ci, mai rău decât atât, au fost motivate de interese care nu au legătură cu rigorile, regulile de procedură sau respectarea legii.

„Experiența amară și trăirile negative nu vor putea fi șterse”

Hotărârea de astăzi este un pas bun în repararea nedreptății flagrante care mi s-a făcut, deși experiența amară și trăirile negative cauzate de acuzațiile mincinoase și fără temei nu vor putea fi șterse.

Am avut încredere că adevărul și integritatea nu pot fi învinse și am luptat pentru asta. Am luptat o luptă deși nu trebuia sa fiu eu în ea. Victoria mea să servească, sper, drept un precedent important în orice luptă pentru apărarea drepturilor unei persoane și a demnității”, a scris Gabriela Szabo pe rețelele sociale. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri