Nicușor Dan, ipocrit în privința autismului. Dana Budeanu scoate în față imagini revoltătoare cu primarul Capitalei

Ultima chestiune care i-a ambalat pe români pornește de la o replică dată de George Simion reporteriței ProTV de la Bruxelles, numindu-l pe contracandidatul său „autist”.
Nicușor Dan nu a așteptat prea mult și, de o zi, toți cei care îl simpatizează se simt datori să-i rostogolească replica. Candidatul independent la Președinția României, Nicușor Dan, a afirmat în cadrul dezbaterii de la TVR că nu avem voie să glumim cu acest termen.
„Aici este o chestiune foarte, foarte serioasă. Autismul este o afecțiune de care suferă zeci de mii de români, și adulți, și copii, și implicit familiile lor, și pur și simplu nu avem voie să glumim cu acest termen, să ne raportăm la el altfel decât ca fiind o afecțiune față de care statul român trebuie să fie extrem, extrem de responsabil. Asta e tot răspunsul pe care îl dau. În ipoteza în care voi fi președinte, această afecțiune, ca și alte afecțiuni, trebuie să fie în atenția statului român”, a declarat Nicușor Dan.
De asemenea, el a distribuit pe rețelele sociale și un „material publicitar politic”, așa cum este obligat, conform legii, să menționeze.
„Este intolerabil să jignești sute de mii de copii și adulți cu tulburări de spectru autist din România. Familiile din România care au un copil cu nevoi speciale se zbat pentru o viață firească într-un stat care doar umilește. Să vrei să fii președinte și să spui ‘autist’ ca pe o injurie este inacceptabil. Condamn cu fermitate acest mesaj lipsit de umanitate, nedemn nu doar pentru campania electorală, ci pentru orice om decent și cu înțelegere față de semenii săi.Președintele României, oricare dintre noi doi va ajunge la Cotroceni, trebuie să fie președintele tuturor cetățenilor și să îi înțeleagă, accepte și ajute în aceeași măsură, indiferent de suferințele lor”, a transmis primarul Capitalei, care dorește să devină președinte al României peste câteva zile.
Doar că, oricât ar vrea să pozeze în altceva, Nicușor Dan se dovedește ipocrit, chiar pe „subiectul zilei”. Trendul era deja lansat de predecesorii săi cu funcții înalte, precum Iohannis sau Dacian Cioloș.
Dana Budeanu a distribuit imagini în care Nicușor Dan numește „autist” nu un singur om politic, ci câteva sute, țintit. În noiembrie 2016, la conferința USR Timiș, el i-a numit pe toți parlamentarii români „autiști”.
„Nu mai vrem să avem un parlament autist față de societate”, declara, la momentul respectiv, Nicușor Dan, fără să simtă nevoia să se corecteze sau să aibă un cuvânt de alinare, ca acum, bunăoară, pentru copiii și adulții cu autism.
Dana Budeanu oferă și alte exemple din discursurile politicienilor care s-au „trezit cu autismul în gură”.
„Nu putem să ne facem că suntem autiști și că nu se discută despre ordonanța de amnistie și grațiere”, spunea președintele Klaus Iohannis într-o replică dată jurnaliștilor.
Fostul premier Dacian Cioloș are și el o ieșire similară.
„Mi se pare o formă de autism să nu ții cont de așteptările oamenilor care ies în stradă”, puncta acesta în timpul unuia dintre mandatele sale.
Alina Mungiu, reacție despre Autism
În anul 2018, Alina Mungiu a postat pe pagina ei de Facebook, un text explicativ despre folosirea termenului de autist în discursurile politicienilor. Acum postarea ei circulă pe rețelele sociale, iar comentariile sunt diverse.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook