Simona Ionescu / Redactor Șef

Noua lege a educației face ordine în școli. Elevilor le va fi total interzis din septembrie

Noua lege a educației face ordine în școli. Elevilor le va fi total interzis din septembrie
Potrivit noi legi a educației, elevii din școli vor fi din septembrie mult mai atenți la învățători și profesori.

Și asta pentru că le va fi interzis să folosească telefoanele mobile. Care, spun psihologii, au impact negativ asupra lor. „Ca adulţi rămânem plăcut suprinşi de performanţele la care pot ajunge copiii, însă ignorăm problemele legate de sănătatea mentală şi fizică inclusiv.

Pentru că în momentul în care consumăm sau stăm pe gadgeturi, şi poziţia corpului nu este una conformă. Nu suntem atenţi la mediul înconjurător şi la propria persoană şi suntem captivaţi de mediul online”, a mărturisit psihologul Jeni Chiriac.

„Un pas facem și noi”

Telefoanele mobile sunt interzise și în Franța, Olanda și Grecia, iar China le-a limitat micuților timpul petrecut pe aceste obiecte. Situația se va schimba și în România, începând cu noul an școlar. ,,Aş sublinia faptul că şi România interzice în noua lege a educaţiei, care va intra în vigoare din septembrie.

Telefoanele mobile vor fi interzise în școli

Interzice utilizarea la clasă a telefoanelor până la vârsta gimnazială. La liceu rămâne la latitudinea fiecărei şcoli, în funcţie de regulamentul intern pe care şi-l va face. Un pas facem şi noi”, a declarat pentru Aleph News, profesorul de limba și literatura română, Bogdan Raţiu.

Guvernul de la Haga le-a cerut directorilor școlilor să facă un regulament intern, unde să fie menționată noua normă

Micuții olandezi vor fi obligați să vină la școală dor cu pix, caiete și cărți, iar guvernul le-a cerut directorilor de școală să adopte până în luna octombrie un regulament intern în care să fie menționată noua normă. Telefoanele mobile vor fi date însă copiilor în caz de urgență medicală sau vreo problemă importantă.

”Chiar dacă telefoanele mobile sunt aproape împletite cu viețile noastre, ele nu se folosesc în clasă. Aici, elevii trebuie să fie capabili să se concentreze și să aibă suficient spațiu pentru a învăța bine. Telefoanele mobile perturbă acest lucru, știm din cercetări științifice. Trebuie să-i protejăm de asta”, spune ministrul educației în scrisoarea în scrisoarea trimisă, scrie Dutchreview.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre