Simona Ionescu / Redactor Șef

Noul ministru al Educației a depus jurământul. E primul ministru fără grade de profesor

Noul ministru al Educației a depus jurământul. E primul ministru fără grade de profesor
Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul prin care fostul consilier prezidențial Ligia Deca a fost numită în funcția de membru al Guvernului. Iată ce vrea să schimbe Deca după ce va ajunge la Ministerul Educației.

Ligia Deca a fost prezentă la ședința Biroului Permanent al PNL unde s-a hotărât nominalizarea acesteia în funcția de ministru. Deca a depus jurământul și are planuri mari pentru viitor.

Primul ministru fără grade de profesor

Ligia Deca a răspuns întrebărilor jurnaliștilor și a decis cum să fie rezolvată problema plagiatului. Astfel, va „operaţionaliza România educată în literă şi în spirit în conformitate cu declaraţiile preşedintelui din această dimineaţă şi cu toate evoluţiile legislative din ultima vreme.

„România educată” include o diagnoză a problemelor din educaţie după toţi indicatorii de măsurare a performanţei, fie că vorbim despre calitate, fie că vorbim despre echitate, avem nevoie de o reformă profundă, iar viziunea României educată asta este.

Tocmai de aceea misiunea mea de a pune în operă viziunea României educată în cadrul legislativ şi nu numai şi în programele şi în tot ce înseamnă activitatea Ministerului vor face exact, vor încerca să răspundă la problemele învăţământului românesc”, a adăugat Ligia Deca.

Cine este Ligia Deca

Potrivit informațiilor oferite de Edupedu, Ligia Deca este primul ministru care nu are grade de profesor sau de cercetător finalizate, fiind absolventă a Universității Maritime Constanța, consilier prezidențial și coordonatorul România educată. De luni, Deca este lector universitar la SNSPA, potrivit informațiilor publicate pe contul său de LinkedIn.

În perioada 2014-2015, a fost cadru didactic asociat la Universitatea de Vest Timișoara. Ligia Deca este doctor în științe politice, titlu ce i-a fost acordat în 2016 de Universitatea din Luxemburg, și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna. Ligia Deca este ce de-al 29-lea ministru al Educației de după anii 1990.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre