Simona Ionescu / Redactor Șef

Noutățile anului școlar: ce dispare și ce apare. Autoritățile au decis

Noutățile anului școlar: ce dispare și ce apare. Autoritățile au decis
Noul an școlar, care va începe în data de 14 septembrie, are noutăți majore. Viața școlarilor se va schimba radical. Autoritățile au decis.

Ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat că va dispărea catalogul fizic, așa cum l-am cunoscut cu toții. Ea a declarat că profesorii pot realiza un catalog electronic sau o condică electronică.

„Catalogul poate fi completat și după ce își încheie profesorul activitatea didactică, deci după cele două-trei ore pe care le are la diferite clase. Poate merge în cancelarie și poate să treacă notele sau absențele elevilor din ziua respectivă. De asemenea, fiindcă în această perioadă a suspendării cursurilor am experimentat și condica electronică și catalogul electronic, în acest fel profesorii și școala pot realiza un catalog electronic sau o condică electronică”, a informat Monica Anisie.

Cum se va desfăşura învăţământul hibrid

Ministrul Educaţiei a declarat că şcolile sunt pregătite pentru începerea anului şcolar în proporţie de 80%, în ceea ce priveşte echipamentul necesar procentul este de 65%.

Conform ministrului educaţiei, profesorul va intra în clasă, se va conecta pe platformă şi va preda lecţia normal, aceasta fiind urmărită şi de elevii din clasă şi de cei de acasă.


Cuvintele au putere mai mare decât crezi. Învață să le folosești

Astra Film Festival face valuri. La propriu


„Transmisia se face din școală. Deci, în clasă, profesorul intră, intră pe platformă, se conectează și elevii care sunt acasă și urmăresc live ce se întâmplă în clasă. Deci, profesorul își desfășoară ora normal, cu elevii din clasă, și urmăresc lecția respectivă și cei de acasă”, a precizat Monica Anisie.

În această perioadă continuă procedura de achiziție a tabletelor pentru școlari. „Acum, sunt aproximativ 82.000 tablete pentru copii. Avem acum un câștigător desemnat, noi am aflat din spațiul public, informația nu a fost transmisă la Ministerul Educației. Avem un singur câștigător pentru 3 loturi din 9 și încă procedura nu a fost încheiată, în această perioadă suntem în perioada de contestații. Până în 7 septembrie există procedura de contestație”.

Guvernul a alocat 175 de milioane de euro, nu numai pentru echipamente electronice, ci și pentru echipamente sanitare, a mai spus Monica Anisie.

Se înființează Poliția școlilor

O nouă structură de poliție va fi înființată în legătură cu începerea noului an școlar. Destinată asigurării siguranței elevilor, aceasta va fi înființată în cadrul Poliției Române. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, spune că în acest fel polițiștii vor avea o prezență mai mare și mai activă în mediul școlar.

„Structura nou formată, denumită Poliția Siguranță Școlară, va acorda o mai mare importanță activităților și măsurilor preventive, concentrându-se pe identificarea factorilor generatori şi eliminarea din timp a potențialelor riscuri, în principal pentru prevenirea consumului de droguri, trafic de persoane și violență juvenilă”, a spus secretarul de stat Bogdan Despescu.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre