Simona Ionescu / Redactor Șef

Cuvintele au putere mai mare decât crezi. Învață să le folosești

Cuvintele au putere mai mare decât crezi. Învață să le folosești
Conceptul de NLP vine din engleză – „neurolingvistic programing“, adică neuro-programare lingvistică. Pe scurt, e vorba despre cum acționăm și ce facem cu gândurile noastre pentru a genera rezultatele dorite.

Pe scurt NLP (neuro–programare lingvistică) este despre: Neurologie ( și anume cum funcționează mintea noastră, cum gândim pentru a crește și contribui în lumea în care trăim),  Lingvistică ( mai exact, despre cum utilizăm limbajul pentru a transmite încredere și pentru a gestiona într-un mod pozitiv stările noastre și ale celor din jur) și Programare (adică despre  cum acționăm și ce facem cu gândurile noastre pentru a genera rezultatele dorite).

Acest sistem de idei a fost dezvoltat de către Richard Bandler și John Grinder începând cu anii 1976.

NLP doar sună complicat, fiind, în fapt, ceva logic și simplu. Tehnicile acestui concept se pot aplica zi de zi, de către orice persoană, în orice context de viață. Programarea neuro-lingvistică este o știință clară și exactă ce te poate ajută în relațiile cu alte persoane, la serviciu, cu familia acasă etc.


SOS 2020 – Timișoara devine epicentrul teatrului românesc

De ce să consumați cartofi dulci. Tot ce trebuie să știți despre aceștia


Ce este NLP?

Concret, NLP este un sistem de idei și concepte pentru a sintetiza excelență umană. Folosind corect tehnicile, orice persoană își poate schimba starea sa și starea celor din jur, își poate elimina o serie de blocaje mentale, își poate crește calitatea vieții, poate convinge mai rapid și poate influență într-un mod pozitiv oamenii din jurul sau.

Concret, se apelează la puterea cuvintelor. Cuvinte bine alese și repetate generează schimbări.

NLP este un sistem complex. Oamenii apelează la Programarea Neuro-Lingvistică de cele mai multe ori când nu au încredere în forțele proprii, se compară în sens negativ cu alte persoane, când se simt blocați în rutină, sau când înțeleg că trăiesc în trecut și se plâng că prezentul este dificil și că nimeni nu-i înțelege stările.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre