Simona Ionescu / Redactor Șef

Nu aruncați ziarele vechi. Trucuri care ajută în gospodărie

Nu aruncați ziarele vechi. Trucuri care ajută în gospodărie
Faceți parte dintre colecționarii de ziare vechi, dar nu mai aveți loc unde să le puneți și se simte nevoia să faceți puțină curățenie? Sub nici o formă nu aruncați ziarele vechi.

Sunt foarte puțini cei care știu că ziarele vechi reușesc să împrospăteze aerul greu din frigider. Și beneficiile nu se opresc aici.

Dacă frigiderul vă întoarce nasul, tot ce aveți de făcut este să pulverizați apă peste câteva pagini din ziarele vechi. Strângeți bine sub forma unei bile, pe care le veți așeza ulterior în difeerite colțuri ale frigiderului. Se lasă peste noapte, iar dimineață veți rămâne uimiți de efectul pur și simplu incredibil.

Coșulețe din ziare vechi

Ziarul vechi vă ajută și când vreți să țineți buruienile departe

Indiferent cât de multă grjă ați avea de grădină, sunt momente în care buruienile tot își vor face de cap. Nu același lucru se întâmplă dacă veți apela la ajutorul vechilor ziare. Umeziți mai multe pagin, așezați în grădină, în diferite locuri, apoi acoperiți cu un strat de pământ, mai subțire. Veți fi plăcut suprinși să vedeți că buruienile nu se vor mai dezvolta.

Îndepărtează urmele de adeziv

Micuții au dat iama în abțibilduri și le-au lipit prin toată casa? Desigur nu e plăcut pentru nici o mamă să vadă așa ceva, însă tot ziarele vechi vă scapă de problemă. Luați o dischetă pentru față și înmuiați bine în ulei vegetal sau ulei pentru bebeluși.

Cea mai simpatică veioză din ziare vechi

Ștergeți bine suprafața cu acest produs, apoi lăsați în jur de 20 de minute. Ulterior, radeți bine locul cu probleme folosind o racletă. Pentru a scăpa de urmele de adeziv, ștergeți cu oțet și hârtie de ziar și problema e ca și rezolvată.

Realizați corpuri de iluminat

Tot cu ajutorul ziarelor vechi puteți să obțineți superbe corpuri de iluminat. Luați mai multe pagini de ziar, lipiți bine și vopsiți în alb, apoi lipiți unele peste altele, ca să obțineți o formă sferică. În mijloc veți pune veioza și veți avea cel mai inedit corp de iluminat. Nu în ultimul rând, puteți împleti hârtii din ziare vechi pentru a obține coșulețe simpatice în care să depozitați diferite obiecte.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre