Simona Ionescu / Redactor Șef

O bandantă a moștenit sute de mii de euro, dar nu se poate bucura de bani. Un psiholog dă peste cap procesul

O bandantă a moștenit sute de mii de euro, dar nu se poate bucura de bani. Un psiholog dă peste cap procesul
Yevheniia Slobodyska, o îngrijitoare din Ucraina în vârstă de 61 de ani a intrat în vizorul polițiștilor după ce bătrâna de 93 de ani pe care o îngrijea a murit și i-a lăsat toată averea.

Femeia, alături de soțul său, Aldo Di Marco, fost militar pensionar cu domiciliul în Montichiari (Brescia), au fost dați în judecată de familia bătrânei.

Conform informațiilor oferite de La Provincia, verișorii pensionarei au contestat testamentul în instanță. Bătrâna, pe numele său, Franca Lombardi, a murit pe 27 octombrie 2019. Ea a avut un singur copil, care a murit la scurt timp după ce și-a pierdut tatăl. Bătrâna i-a lăsat bandantei casa, dar și suma de 472.000 de euro în contul curent și investiții în titluri de valoare de 56.909 euro.

Familia vrea să demonstreze că femeia a profitat de bătrână

Experții pe care verișorii i-au chemat au afirmat că femeia ar fi avut compromise capacitățile cognitive încă din anul 2017. Ei vor să se facă dreptate și să demonstreze că Franca Lombardi nu a fost conștientă în momentul în care a făcut testamentul, iar italianca a profitat de acest lucru.

Un psiholog îi pune pe gânduri pe verișori

Pe de altă parte, psihologul Sazanovitch susține că bătrâna a început să se deterioreze cognitiv la începutul lui 2018. Declarația doctoriței se bazează pe cele două internări ale bătrânei survenite în ianuarie 2018 pentru crize hipertensive. Medicul crede că bătrâna i-a lăsat averea femeii pentru că s-a atașat de ea.

Scandal între o bandantă și verișorii bătrânei care i-a lăsat toată averea

„A fost consultată de doi neurologi care nu au constatat niciun deficit cognitiv. Până în 2018, doamna Lombardi ducea o viață normală. Nu este adevărat că nu se mai putea mișca și nu făcea mișcare zilnic.

„Între o văduvă cu un fiu decedat și îngrijitoarea ei, devenită doamna de companie, s-a dezvoltat o afecțiune”

Dacă ar fi fost complet incapabilă și nu mai putea fi autonomă, îngrijitoarea nu ar fi putut să o îngrijească de una singură. Un aspect care nu trebuie subestimat este cel afectiv. Între o văduvă cu un fiu decedat și îngrijitoarea ei, o orfană crescută într-un institut și devenită doamna de companie, s-a dezvoltat o afecțiune care a depășit relația de muncă”, a menționat doctorul.

Verișorii nu se lasă

„Declarații generale, presupuneri, ipoteze”, au răspuns avocații părților civile. Verișorii nu se lasă și vor să facă tot ce pot pentru a lua moștenirea femeii, care consideră că li se cuvine. Pe de altă parte, Franca ar fi lăsat alte bunuri unor prieteni, nepoatei soțului, dar și parohiei, călugărițelor din Torre, precum și Milei, cățelușa ei pe care o adora. Sentința va fi dată pe 22 noiembrie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre