Prințul Harry va fi interogat de avocați într-un caz istoric. E prima dată, după 20 de ani, când un membru de rang înalt al familiei regale apare personal în instanță

Prințul Harry va fi interogat de avocați într-un caz istoric. E prima dată, după 20 de ani, când un membru de rang înalt al familiei regale apare personal în instanță
Prințul Harry se pregătește pentru o confruntare în boxa martorilor în procesul de piraterie telefonică împotriva tabloidului Mirror Group Newspapers.

Prințul Harry a dat în judecată Mirror Group Newspapers (MGN) pentru daune, susținând că jurnaliștii au comis piraterie telefonică și au folosit și alte metode ilegale de obținere a informațiilor personale.

Fiul cel mic al regelui Charles a acuzat ziarele MGN, printre care se numără Sunday Mirror și Sunday People, de așa-numitul „blagging” sau de obținerea de informații prin înșelăciune, precum și de utilizarea de investigatori privați pentru activități ilegale.

Harry se va confrunta cu un interogatoriu încrucișat din partea avocaților MGN

Ducelui i s-a cerut să fie prezent la tribunal luni. În cazul în care discursurile de deschidere se termină înainte de sfârșitul zilei, există posibilitatea ca acesta să intre în boxa martorilor luni după-amiază. În caz contrar, se așteaptă ca el să își înceapă mărturia marți, când se va confrunta cu un interogatoriu încrucișat din partea avocaților MGN.

Harry se luptă cu presa să-și demonstreze nevinovăția

Este pentru prima dată când un membru de rang înalt al familiei regale a apărut personal în instanță din 2002, când o prințesă a pledat vinovată la o acuzație în conformitate cu Legea privind câinii periculoși, după ce bull terrierul ei englezesc a mușcat doi copii în Windsor Great Park.

MGN a declarat într-o prezentare scrisă că „își cere scuze fără rezerve” față de duce

În luna mai, când a început procesul, instanța a fost informată că utilizarea sistematică a investigatorilor privați de către jurnaliști pentru a obține informații private în mod ilegal a fost autorizată de editori de rang înalt, inclusiv de Piers Morgan. MGN a declarat într-o prezentare scrisă că „își cere scuze fără rezerve” față de duce pentru un caz de colectare ilegală de informații. Grupul, care editează și Daily Mirror, a declarat că Harry are dreptul la „compensații adecvate”.

În viziunea lui Harry, mass-media este „diavolul”

Prințul Harry a avut relații dificile cu presa, iar în cartea sa de memorii „Spare”, publicată anul acesta, ducele a pledat ferm împotriva lucrurilor ilegale făcute de presă. Într-o discuție cu Tom Bradby de la ITV despre carte, Harry s-a referit la mass-media ca fiind „diavolul” și a pus pe seama presei ruptura dintre el și familia sa.

Prințul Harry nu se lasă și spune că presa i-a stricat relațiile cu familia

„După mulți, mulți ani în care s-au spus minciuni despre mine și familia mea, vine un moment în care, revenind la relația dintre anumiți membri ai familiei și presa tabloidă, acei anumiți membri au decis să se bage în pat cu diavolul, nu-i așa?”, a menționat atunci fiul cel mic al regelui Charles.

Harry mai are și alte procese pe rol

Harry a mai fost prezent la Înalta Curte în luna martie pentru a participa la o audiere preliminară în cererea sa separată împotriva Associated Newspapers Limited (ANL), editorul Daily Mail și Mail On Sunday.

Se așteaptă o decizie și într-un alt proces intentat de duce împotriva ANL, în legătură cu acoperirea de către Mail On Sunday a plângerii sale împotriva Ministerului de Interne cu privire la măsurile de securitate pe care le-a luat atunci când se afla în Regatul Unit.

Nici relațiile cu Meghan nu mai sunt ce-au fost odată

De asemenea, Harry a intentat o acțiune în justiție împotriva News Group Newspapers, editorul publicațiilor The Sun și al defunctului News Of The World, în legătură cu informațiile ilegale și așteaptă o decizie cu privire la posibilitatea ca această cerere să fie judecată în cadrul unui proces care ar trebui să aibă loc în ianuarie anul viitor. Martorii MGN în legătură cu cererea lui Harry vor fi chemați să depună mărturie miercuri, dar programul se poate schimba.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre