Simona Ionescu / Redactor Șef

O femeie a returnat obiectele furate spunând autorităților că sunt blestemate. Nimeni nu a putut să o contrazică

O femeie a returnat obiectele furate spunând autorităților că sunt blestemate. Nimeni nu a putut să o contrazică
Pe când avea doar 20 de ani, o femeie pe nume Nicole a vizitat orașul antic Pompei, care a fost îngropat în cenușă vulcanică după erupția catastrofală a Vezuviului, în anul 79 d.Hr. și a rămas îngropat până în secolul al XVI-lea, când a fost descoperit. Situl turistic din Italia ascunde un secret tulburător, e un loc blestemat. Tânăra a simțit pe pielea ei puterea nevăzută și întunecată a acestui loc, după ce a furat câteva bucăți din ruine.

Pompei este al doilea cel mai vizitat sit turistic din Italia, după Colosseumul din Roma, cu aproape patru milioane de vizitatori în 2019.
O femeie din Canada, în urmă cu 15 ani, a sustras câteva bucăți din ruinele orașului antic, însă le-a returnat, prin poștă, scriind într-un bilet că acestea sunt „blestemate”, mărturisindu-și totodată fapta, conform The Guardian.
Coletul expediat de Nicole conținea două plăci de mozaic și o bucată dintr-o amforă și, spune ea, după ce a furat obiectele cu pricina s-a confruntat cu ani de ghinion, a avut cancer la sân de două ori și dificultăți financiare. „Vă rog să le luați înapoi, aduc ghinion”, a conchis Nicole în scrisoarea adresată autorităților. Femeia, acum în vârstă de 36 de ani, și-a justificat fapta comisă în urmă cu 15 ani, spunând că și-a dorit „o bucată de istorie pe care nimeni nu o putea avea”, însă a ajuns repede la concluzia că artefactele „aveau energie negativă”.
„Mi-am învățat lecția și sper să primesc iertarea Domnului!”
„Acum am 36 de ani și am avut cancer de sân de două ori. Ultima oară, boala s-a finalizat cu o dublă mastectomie. De asemenea, eu și familia mea am avut mari probleme financiare. Suntem oameni buni și nu vrem ca acest blestem să fie moștenit de copiii noștri.”, a scris Nicole.
Nu e un caz singular
Arheologii ar fi râs, probabil, dacă această poveste ar fi fost una singulară. Alături de obiectele furate de Nicole și de scrisoarea ei se mai aflau în pachet și câteva pietre provenite din orașul antic și o a doua scrisoare. Se pare că pietrele au fost sustrase de un cuplu, tot din Canada, iar experiența a fost similară. Astfel că au decis să returneze împreună aceste piese istorice și să spere că blestemul se va rupe.


„Le-am luat fără să ne gândim la durerea și suferința acelor suflete chinuite de erupția vulcanului Vezuviu, a oamenilor uciși în chinuri. Ne cerem iertare, vă rugăm să ne iertați pentru această teribilă alegere. Fie ca sufletele lor să se odihnească în pace!”, a scris cuplul.
De-a lungul anilor, mai multe pachete cu obiecte furate au fost retrimise către Pompei.


Legenda spune că cel care pleacă acasă cu bucăți din Pompei, ia și suferința celor care au pierit acolo. Pentru mulți dintre cei care nu au crezut sau nu au cunoscut-o, povestea a devenit realitate dacă au făcut greșeala de a lua acasă diverse bucăți din ruinele orașului.

De-a lungul anilor, foarte multe pachete au fost primite de autorități, conținând bucăți din sit și scrisori în care se imploră iertarea.

Oficialii parcului chiar au conceput o zonă cu vitrine, în care turiștii pot vedea obiectele furate și apoi returnate, și pot citi scrisorile tulburătoare a celor care au simțit pe pielea lor blestemul acestui loc.

Foto: printerest.com

 

 

 

Actrița Elizabeth Hurley vorbește pentru prima dată despre relația cu tatăl fiului ei, sinucigașul milionar Steve Bing

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre