Simona Ionescu / Redactor Șef

O femeie drogată și-a scăpat barca de sub control. A fost la un pas să omoare niște copii – Incidente asemănătoare în toată țara!

O femeie drogată și-a scăpat barca de sub control. A fost la un pas să omoare niște copii – Incidente asemănătoare în toată țara!
O tragedie similară cu cea de la 2 Mai, de zilele trecute, era să se întâmple la Dunăre. În loc de mașină, a fost implicată o ambarcațiune. Femeia care o conducea însă era pe „pastile”.

O femeie drogată era să înece opt persoane, după ce, drogată, s-a oferit să le plimbe pe acestea cu barca. În vârstă de 37 de ani, femeia a răsturnat barca pe care o pilota în dreptul zonei „Cotul Pisicii”. Ea a pierdut controlul șalupei și s-a răsturnat în apă. În ambarcațiune se aflau opt persoane, printre care și doi copii. Spre norocul lor, având în vedere adâncimea fluviului, pasagerii purtau, toți, veste de salvare, astfel că înecul a fost evitat. Polițiștii care au început ancheta în acest caz au depistat că femeia se afla sub influența unor substanțe interzise.

„Din verificările preliminare efectuate de echipa operativă care s-a deplasat la locul indicat, respectiv mila marină MM 76, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii, s-a stabilit faptul că o ambarcațiune de agrement, condusă de o femeie de 37 de ani, din municipiul Galați, în care se aflau 6 adulți și 2 copii minori, de 9, respectiv 10 ani, s-ar fi răsturnat în fluviul Dunărea, pe fondul manevrării greșite.  Toate persoanele purtau veste de salvare și au reușit să ajungă pe malul tulcean.

Femeia drogată și-a scăpat barca de sub control

Femeia deține permis de conducere ambarcațiune clasa D și a fost testată cu privire la consumul de alcool sau substanțe psihoactive. 

În urma testării pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanța Benzodiazepan, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Județean Clinic de Urgență Galați Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanțe psihoactive, faptă prevăzută și pedepsită de art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003, privind infracțiunile la regimul transportului naval, precum și pentru vătămare corporală din culpă”, informează I.P.J. Galați.

Iată cu ce se drogase femeia care era să omoare 2 copii

Cazul de la Galați readuce în prim plan tragedia de la 2 Mai, unde, zilele trecute, un tânăr care se afla sub influenta substanțelor interzise a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului, ucigând două dintre ele și rănind grav altele. Raportul final al INML a relevat 6 droguri în cazul lui Matei Vlad Pascu.

Benzodiazepinele sunt o clasă de medicamente care încetinesc activitatea creierului și a sistemului nervos. Acestea sunt utilizate cel mai adesea pentru tratarea anxietății și a afecțiunilor de sănătate mintală conexe, precum și a afecțiunilor legate de creier, cum ar fi crizele. Aceste medicamente sunt strict reglementate și sunt disponibile numai cu prescripție medicală.

Cea mai uzuală denumire farmaceutică e Diazepam. Benzodiazepinele sunt medicamentele cele mai des prescrise de către psihiatri, deoarece au un spectru larg de utilizare în multe situații clinice. Deseori însă acestea sunt folosite în scopuri recreaționale. Folosite în mod excesiv, benzodiazepinele devin droguri, deoarece au același efect ca acestea și un înalt potențial adictiv.

Sursa foto: Tulceanoastra.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre