Simona Ionescu / Redactor Șef

O negresă împinge o femeie în fața metroului în New York, asa cum s-a petrecut și la noi

O negresă împinge o femeie în fața metroului în New York, asa cum s-a petrecut și la noi
Momentul îngrozitor în care o femeie a împins o navetistă pe calea unui tren care se apropia la stația de metrou Times Square, luni dimineață a fost capturat de camerele de supraveghere. Astăzi dimineață un incident a avut loc și în metroul bucureștean.

Restul navetiștilor au văzut, îngroziți, cum o negresă împinge o femeie în fața metroului în New York. Cazul seamănă foarte mult cu incidentul cutremurător care a avut loc și în București, în 2017.  Atunci, Magdalena Șerban a împins două tinere în fața trenului care intra în stațiile Costin Georgian și Dristor. Una dintre ele a murit, pe cealaltă au reușit să o salveze oameni de pe peron.

Victima din America, o femeie în vârstă de 42 de ani, a fost împinsă de pe peron înspre tren când acesta se apropia de stație. Momentan se crede că este vorba de un atac, și urmează să se stabilească cauzele.  Femeia a fost dusă la un spital din apropiere, în stare stabilă, după ce a suferit răni faciale.

Suspecta – care rămâne în libertate – a comis agresiunea cu câteva ore înainte ca un bărbat să se împuște în picior în aceeași stație de metrou. Împușcăturile de luni nu sunt singulare, au mai existat încă doua situații în care s-a folosit o arma de foc, anul acesta, scrie Daily Mail.

O negresă împinge o femeie în fața metroului în New York

Un martor de la metrou, care a asistat la incident, a declarat că agresiunea nu este surprinzătoare. „Asta este ca în anii 80”, a spus individul pentru ABC 7. „Oamenii sunt răi dacă ajung să poată împinge pe cineva într-un tren care e pe cale sa intre in stație. Și pentru ce?  Nu știu, dar este oribil”, a mai spus CJ Stewart pentru CBS 2, un alt pasager.

Potrivit martorilor, suspecta și-a programat atacul. Videoclipul arată femeia care stă pe o bancă și, pe măsură ce trenul iese din tunel, ea se ridică și își inițiază atacul. Apoi fuge. „Cu siguranță, este un bun memento pentru a vă ține ochii deschiși și a fi cu ochii deschiși în New York”, a spus Tyler Sparling, rezident al West Village. El a subliniat că, așteptând metroul, oamenii nu sunt atenți, stau cu ochii în telefoane sau citesc ziare sau fac orice altceva, fără să vadă ce se întâmplă în jur.

Poliția a preluat cazul  și continuă  să caute suspecta. Este vorba de o femeie având vreo 20 sau 30 de ani. Ultima dată când a fost văzută purta adidași negri, pantaloni bej, un pulover negru și o eșarfă multicoloră pe cap.

Împușcături la metrou

Incidentele de luni apar după o perioadă de acalmie în New York City înregistrată în cursul lunii august, după un val de crime din această vară care a făcut ca oficialii orașului să arate unul către celălalt, acuzându-se. Criminalitatea totală a scăzut cu un procent în august comparativ cu august 2020, cele mai mari scăderi fiind în cazurile de efracție, -24 la sută și incidente de împușcare, -30,7 la sută, potrivit ultimelor cifre oficiale lunare din NYPD.

Pe de altă parte, Departamentul de Poliție din New York a raportat, de asemenea, numeroase atacuri în stațiile de metrou în ultimele săptămâni.

Serie de atacuri în metroul din New York

Pe 13 septembrie, o tânără de 32 de ani a fost atacată după ce s-a confruntat cu un bărbat pentru că a trecut pe lângă ea pe scara rulantă de la stația Atlantic Avenue-Barclays Center. Potrivit Daily News, femeia i-a spus atacatorului ei să-și ceară scuze. El a răspuns: „Am făcut-o” și a lovit-o cu piciorul în piept.

Victima a căzut înapoi în partea de jos a scării rulante în timp ce suspectul a continuat să urce pe scara rulantă și să iasă din stație. Poliția spune că femeia a suferit tăieturi și vânătăi la spate, brațe, picioare, genunchiul drept și coapsa dreaptă precum și la glezna stângă.

La începutul lunii trecute, o femeie surdă a căzut pe șinele de metrou după ce a fost lovită în cap de un bărbat fără adăpost. Xing Zhou, în vârstă de 59 de ani, se îndrepta spre biserică pe 5 septembrie, când un bărbat a lovit-o în cap la stația de metrou Union Square din Manhattan.  Ea și-a pierdut echilibrul în timpul atacului și a căzut pe șine.

Doi călători au ajutat-o pe Zhou să iasă de pe șine și au așteptat cu ea până la sosirea ambulanței. Ulterior, poliția l-a arestat pe Vladimir Pierre, în vârstă de 41 de ani, în legătură cu atacul.

În august, un incident similar a avut loc la stația Union Square, unde un om fără adăpost a fost prins lovind o victimă în spatele capului cu un ciocan, înainte de a-l lăsa sângerând pe peron după ce victima l-a privit în mod insistent. Poliția l-a arestat pe Jamar Newton, în vârstă de 41 de ani, din Brooklyn și l-a acuzat de agresiune, amenințare, deținere ilegală de armă albă și jaf. Incidentul a avut loc la o zi după ce o altă femeie a fost atacată aleatoriu pe o platformă de metrou și bătută cu o bară metalică în timp ce aștepta trenul G.

Tentativă de suicid, miercuri dimineața, în metroul bucureștean

Circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate miercuri dimineaţa, pentru aproximativ 30 de minute, între staţiile Timpuri Noi -Eroilor şi Eroilor – Petrache Poenaru, din cauza unei tentative de suicid, informează Metrorex.

Metrorex informează că astăzi, 06.10.2021, începând cu 09:09, circulaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate din cauza unei posibile tentative de suicid la staţia de metrou Piaţa Unirii 1.

Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară în sistem pendula între staţiile Timpuri Noi – Eroilor şi Eroilor – Petrache Poenaru”, se arată într-un comunicat transmis în urmă cu puțin timp.
Conform procedurilor care se aplică în astfel de situaţii, a fost solicitată intervenţia echipajelor SMURD şi a Poliţiei Metrou iar evenimentul este cercetat de Poliţie.

Sursa foto: Pixabay, Daily Mail / NYPD

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre