Simona Ionescu / Redactor Șef

O nouă moarte subită uluiește lumea. Starul american Darius Campbell, găsit inert în pat, la 41 de ani. Nu se știe cauza decesului

O nouă moarte subită uluiește lumea. Starul american Darius Campbell, găsit inert în pat, la 41 de ani. Nu se știe cauza decesului
După ce am aflat de moartea subită a baschetbalistei noastre Alessia Maria Raiciu, o altă știre a venit aseară dinspre lumea Hollywood-ului. Un star de 41 de ani a murit subit.

Darius Campbell a fost găsit mort în apartamentul său din Minnesotta, SUA, în 11 august, a anunțat familia sa abia acum.

Darius din Pop Idol a murit la vârsta de 41 de ani. Cântărețul scoțian, devenit faimos cu o interpretare ciudată a piesei „Baby One More Time” a lui Britney Spears, un foarte apreciat actor de teatru și film, a fost găsit mort în pat. Niciun fel de urme de violență sau altele care să trezească suspiciuni.

Secția de poliție locală a confirmat că nu au existat semne de intenție de moarte violentă, de sinucidere sau circumstanțe suspecte. Cauza morții sale subite nu este cunoscută în acest moment, în timp ce examinările medicale continuă.

Familia sa a scris într-un tweet care anunța vestea abia marți: „Cu mare tristețe anunțăm moartea lui Darius Campbell Danesh. Darius a fost găsit fără răspuns în pat, în apartamentul său din Rochester, Minnesota și a fost declarat mort după-amiaza de către biroul local al examinatorilor medicali”, au scris rudele sale.

O carieră de star, întreruptă brusc de moartea subită

Starul Darius Campbell a avut o carieră de muzică și teatru de succes și apreciată de critici. Cântărețul a acumulat un total de cinci hituri de top zece din Marea Britanie, în timp ce albumul său de debut, Dive In, a câștigat, de asemenea, discul de platină.

Artistul scoțian și-a făcut o carieră de teatru de succes, apărând în Chicago ca Billy Flynn în două rânduri ale producției, precum și în Guys And Dolls, Gone With The Wind și multe altele în West End.

A locuit în SUA, avea mulți prieteni la Hollywood și în restul Americii, și a avut o relație cu actrița canadiană Natasha Henstridge, ale cărei filme includ hit-ul SF Species.

Cuplul s-a căsătorit în 2011 la San Ysidro Ranch din Santa Barbara, California, și a divorțat în 2018.

Pentru prima oară, la un pas de moarte, în 2017

Darius a fost grav bolnav în 2017. Atunci s-a prăbușit și a intrat într-o comă aproape fatală după ce a băut din râul Tamisa în timp ce promova filtrele de apă pentru organizația de caritate Frech2o. I se spusese că doar prin filtrele acelea consumul este sigur.

După ce s-a prăbușit cu meningită bacteriană și umflarea severă a creierului, Darius a fost băgat în comă indusă. Când s-a trezit, a găsit-o pe mama sa Avril Danesh lângă el. Ea însăși supusă chimioterapiei și radioterapiei pentru cancerul de sân, mama era în lacrimi lângă patul lui.

Darius Campbell, un artist cu suflet mare

Campbell Danesh s-a născut în Glasgow dintr-o mamă scoțiană și un tată iranian. Cel mai mare dintre trei băieți, a urmat cursurile Bearsden Primary School înainte de a studia literatura engleză și filozofia la Universitatea din Edinburgh.

Deși și-a găsit faima ca Darius Danesh, ulterior și-a schimbat numele pentru a include numele de fată al mamei sale Avril, Campbell, după ce o vizită emoționantă la bunicul său într-un azil de bătrâni din Paisley l-a făcut să reflecte asupra moștenirii sale scoțiene.

A devenit un susținător al organizațiilor de caritate împotriva cancerului, inclusiv Cancer Research UK, după ce ambii săi părinți au fost diagnosticați cu cancer și s-au vindecat.

De asemenea, a făcut o incursiune la Hollywood ca co-producător executiv al filmului de groază Imperium, cu Daniel Radcliffe în 2016.

Darius Campbell, împreună cu prietena sa, actrița australiană Rebel Wilson (la mijloc) în timpul unei vacanțe la Portofino, Italia în 2019

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre