Simona Ionescu / Redactor Șef

O primărie a sărit în ajutorul unui localnic într-un mod inedit. Omul își pierduse vacile. Mesajul a devenit viral

O primărie a sărit în ajutorul unui localnic într-un mod inedit. Omul își pierduse vacile. Mesajul a devenit viral
Maramureșenii sunt oameni dintr-o bucată,  e lucru știut. Nu de puține ori au dovedit o imaginație ieșită din comun.

Putem aminti aici și pe cei mai importanți artiști plastici români contemporani. Dar acum e vorba de altceva. Primarul unei localități a luat o decizie inedită și a dat undă verde subalternilor să acționeze pe pagina de Facebook oficială a localității. Este vorba de comuna Călinești, județul Maramureș. O localitate atestată documentar tocmai din 1837.

Un localnic și-a pierdut vacile. Acestea nu s-au mai întors de pe câmp. Soluția edililor de a-l ajuta pe localnic a fost una inedită. Pe pagina de Facebook a comunei a fost mesajul păgubitului: „Bună, s-au pierdut cinci vaci. Sunt a lui Gheorghe al lui Tomoiagă din Petriș (Văleni). Dacă știe cineva de ele să sune la numărul de telefon 0760491816. Mulțumesc frumos”.

Postarea de pe pagina primăriei Călinești a devenit virală

Postarea de pe pagina de Facebook a primăriei din Călinești a devenit virală. Sătenii de pe întreaga rază a comunei s-au mobilizat și au distribuit postarea. În mai puțin de trei ore, vacile au fost găsite, iar Gheorghe al lui Tomoiagă din Petriș (Văleni) este foarte fericit. El nu are cuvinte să le mulțumească consătenilor săi care i-au sărit în ajutor. Edilii din Călinești au dat de veste tot pe Facebook: „S-au găsit vacile. Mulțumim!”.

Comuna Călinești comunică intens cu cetățenii ei, online

Pagina de Facebook a comunei maramureșene Călinești este foarte urmărită de localnici. Primăria comunică prin intermediul ei tot felul de informații utile localnicilor. Între ultimele postări se regăsesc anunțuri de la ISU, în legătură cu starea vremii, dar și informații utile legate de ce au de făcut fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă. Inclusiv recrutarea de personal pentru noile locuri de muncă ce apar pe teritoriul comunei sunt anunțate tot prin  intermediul paginii de Facebook a primăriei Călinești.

Sursa foto: Agrointel.ro, Facebook / primăria Căinești

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre