Simona Ionescu / Redactor Șef

O vedetă dintr-un cunoscut serial american, difuzat și în România, se confruntă cu o boală gravă. Probleme cu asigurarea de sănătate

O vedetă dintr-un cunoscut serial american, difuzat și în România, se confruntă cu o boală gravă. Probleme cu asigurarea de sănătate
Generația de adolescenți de după revoluție a crescut cu ea. Actrița Shannen Doherty era Brenda din serialul Beverly Hills 90210. O mai știți și din Charmed. Întrăgita vedetă se luptă de ani de zile cu cancerul.

Doherty a fost iniţial diagnosticată cu cancer în martie 2015. Boala a intrat în remisie și a revenit apoi, de mai multe ori, în anii care au urmat diagnosticului. În august 2019, ea vorbea despre faptul că boala este în remisiune, chiar înainte de premiera reboot-ului BH90210 în care a jucat. La câteva luni distanță, frumoasa actriță a fost nevoită să recunoască faptul că diagnosticul de cancer la sân a revenit.

Din 2015, cancerul lui Shannen Doherty a tot recidivat

Ea a afirmat că boala este în „stadiul patru”. „Sunt bine. Sunt verificată regulat. Sunt extrem de prudentă acum. Cred că îmi trăiesc viaţa cu grijă, foarte optimistă. Preţuiesc fiecare secundă pe care o am şi relaţiile mele s-au schimbat în bine. Cancerul mi-a oferit cu adevărat această oportunitate de a preţui fiecare secundă”, spunea atunci Shannen Doherty.

Actriţa a vorbit şi despre ce a simţit atunci când a aflat că boala a revenit. „Cu siguranţă am zile în care îmi spun de ce eu. Şi apoi, îmi spun, ei bine, de ce nu eu? Cine altcineva? Cine altcineva în afară de mine merită asta? Niciunul dintre noi, a mărturisit ea. Dar pot spune că prima mea reacţie a fost de îngrijorare cu privire la cum am să-i spun mamei, soţului meu”.

Vedeta din BH90210 are probleme cu asigurarea de sănătate

Boala a revenit din nou, anul acesta. Vedeta a făcut o postare emoționantă pe contul său de Instagram, de la chimioterapie. Are branula în mână. Vedeta bolnavă de cancer în metastază atacă sistemul de asigurări de sănătate din America, dar și sindicatul actorilor, care îi  abandonează pe cei care „ies din circuit” după ce se îmbolnăvesc.

Shannen Doherty, fotografie de la chimioterapie

„Sunt curioasă pentru oameni ca mine care au lucrat de când aveau 10 ani și au plătit cotizații, cum de când nu putem lucra din motive de sănătate de ce sindicatul nostru ne abandonează. Cred că putem face mai bine pentru toți membrii noștri (…). Asigurarea de sănătate nu ar trebui să se bazeze pe venitul anual. Este o contribuție pe viață. Iar eu și mulți alții am plătit o viață întreagă de cotizații doar pentru a fi anulate pentru că nu îndeplinim criteriile actuale. Nu e în regulă”, a scris Shannen Doherty. Actrița a și deschis proces  companiei de asigurări.

Actrița Shannon Doherty, care este căsătorită cu fotograful Kurt Iswarienko din anul 2011, a decis să facă public noul ei diagnostic din cauza unor documente judiciare ce urmează să devină publice în zilele următoare, în cadrul unui proces cu o companie de asigurări.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre