Simona Ionescu / Redactor Șef

Oaia Neagră a Familiei Regale. Scandalul în care a fost arestat fiul viitorului rege al Norvegiei implică fapte grave

Oaia Neagră a Familiei Regale. Scandalul în care a fost arestat fiul viitorului rege al Norvegiei implică fapte grave
Familia regală norvegiană se confruntă în prezent cu un scandal major, implicându-l pe Marius Borg Høiby, fiul vitreg al Prințului Moștenitor Haakon. Marius, în vârstă de 27 de ani și fiul dintr-o relație anterioară a Prințesei Moștenitoare Mette-Marit, a fost acuzat de agresiune și vandalism în urma unui incident petrecut la Oslo la începutul acestei luni.

Conform rapoartelor, Marius a fost arestat după ce ar fi atacat o femeie în locuința acesteia și ar fi amenințat că-i va da foc hainelor. Femeia a fost tratată pentru o contuzie. Poliția din Oslo a confirmat că incidentul a implicat o persoană cu care Marius avea o relație, dar nu a specificat natura acesteia. Marius a fost reținut timp de 30 de ore înainte de a fi eliberat, iar acuzațiile împotriva sa includ vătămarea corporală și distrugerea de bunuri. Dacă va fi condamnat, el riscă o pedeapsă de până la un an de închisoare.

Ziarul norvegian „Se og Hør” a speculat că presupusa victimă ar putea fi influencerița Rebecca Helberg Arntsen, cu care Marius a fost recent văzut pe rețelele de socializare. Sub o fotografie cu ea, Marius a scris: „Fata mea.” Poliția a confirmat că presupusa victimă era într-o „relație” cu Marius Høiby, un mecanic de motociclete. Aceasta veste vine la câteva săptămâni după ce Høiby și-a făcut publică relația cu Rebecca Helberg Arntsen în luna iulie.

Fosta iubită a lui Marius Borg Høiby dezvăluie abuzurile din timpul relației lor

După arestarea sa din weekendul trecut, în care a petrecut 30 de ore în custodia poliției, o fostă iubită, Juliane Snekkestad, a ieșit în față, susținând că a fost victima „violenței psihologice și fizice” din partea lui Høiby în timpul relației lor. Modelul Juliane Snekkestad a declarat pe Instagram Stories: „Acum aleg să nu mai tac… Acest lucru s-a mai întâmplat înainte. Și trebuie oprit acum.”

Scandalul a generat un interes public considerabil, fiind pentru prima dată când un membru al familiei regale extinse din Norvegia se confruntă cu acuzații penale. Mass-media norvegiană, de obicei rezervată în a dezvălui detalii despre cazuri legale înainte de o condamnare, a făcut o excepție din cauza legăturii strânse a lui Marius cu familia regală.

Presiune asupra Familiei Regale: Părinții fac față controversei în timpul Jocurilor Olimpice

Prințul Moștenitor Haakon a abordat situația în timpul participării sale la Jocurile Olimpice de la Paris, recunoscând gravitatea cazului, dar evitând să discute detalii specifice. Prințesa Moștenitoare Mette-Marit, mama lui Marius, care inițial plănuise să-l însoțească pe Haakon la Jocurile Olimpice, a rămas în Norvegia pentru a-l sprijini pe fiul ei în această perioadă dificilă.

Acest scandal a pus o presiune semnificativă asupra familiei regale, care a avut întotdeauna o imagine publică pozitivă. Acuzațiile împotriva lui Marius nu doar că au șocat națiunea, dar au ridicat și întrebări cu privire la modul în care familia răspunde la o situație atât de delicată și potențial dăunătoare.

Rezultatul procedurilor legale rămâne de văzut, dar acest incident a aruncat o umbră asupra monarhiei norvegiene și a viitorului său, consemnează Daily Mail.

Marius Borg Høiby a mai avut incidente controversate și în trecut

Înainte de acest scandal, Marius a fost implicat în incidente minore, inclusiv în legătură cu stilul său de viață și alegerile personale. Scurta sa carieră în modă și relațiile sale au fost adesea subiecte de mare interes public. Aceste relatări l-au portretizat uneori ca pe o figură „fără griji” sau „rebelă” în cadrul familiei regale, contrastând cu imaginea mai rezervată și axată pe datorie a fraților săi vitregi regali. De aceea era și este considerat de norvegieni „oaia neagră” a familiei regale norvegiene.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre