Simona Ionescu / Redactor Șef

Oana Roman, despre ultima întâlnire cu Mioara Roman. Ți se rupe sufletul

Oana Roman, despre ultima întâlnire cu Mioara Roman. Ți se rupe sufletul
Invitată într-o emisiune cu câteva zile în urmă, Oana Roman a vorbit despre ultima întâlnire cu femeia care i-a dat viață, Mioara Roman.

Oana Roman încearcă să-și revină după pierderea grea a mamei sale, Mioara Roman. Vedeta le-a explicat românilor cum a decurs ultima întâlnire…

La ultima lor întâlnire cu Mioara Roman, Oana i-a citit un eseu scris de Petre Creția, cel mai bun prieten al tatălui său, Petre Roman, dar și al mamei sale. O persoană pe care toată familia a iubit-o enorm. O ultimă întrevedere la care Mioara Roman le-a spus adio cărților pe care le-a iubit atât de mult. „Mama nu mai putea că citească în ultima perioadă și atunci îi mai citeam eu. Și țin minte că ultima noastră întâlnire practic cu o zi înainte ca eu să plec cu Iza de ziua ei, așa cum făceam în fiecare an și era o perioadă în care mama era, culmea, foarte bine…

„Aia a fost ultima mea întâlnire cu ea și ultimul cuvânt pe care ea mi l-a spus care a avut legătură cu cititul”

Am fost la ea și nu știu de ce în acea zi am simțit să-i citesc. Și am citit un eseu scris de Petru Creția despre omul valah. Și care era plin de umor așa, în care vorbea despre metehnele românilor… în fine, i-am citit mamei acest eseu, am râs cu ea, și la final i-am zis: Mamă, ți-a plăcut? Și ea mi-a zis: Splendid. Aia a fost ultima mea întâlnire cu ea și ultimul cuvânt pe care ea mi l-a spus care a avut legătură cu cititul. Deci cu o carte care a definit practic întreaga ei viață. Cartea și cititul au definit întreaga ei viață.

Oana urmează să publice un manuscris lăsat de Mioara Roman

Și uita așa a fost și ultima mea întâlnire cu ea, despre o carte și despre Petru Creția, care a fost cel mai bun prieten al lui tata și al ei și care a fost pentru noi o personalitate absolut definitorie în casă. Vezi că și finalul ăsta a fost unul care a însemnat ceva. Că a fost legat de unul din lucrurile pe care ea le iubea cel mai mult în viață și anume cărțile și cititul.

Și faptul că ultima oară când m-am întâlnit cu ea am putut să-i citesc dintr-o carte, pentru mine este un lucru extraordinar”, a povestit vedeta. Sunt puțini care știu că Mioara Roman a lăsat un manuscris, pe care Oana Roman urmează să-l publice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre