Chiar și cu un venit rezonabil, anumite obiceiuri bănești proaste vă pot prinde la mijloc și vă treziți… săraci. Iată câteva trucuri de mare folos.
În ciuda faptului că au un venit rezonabil, mulți oameni se străduiesc să construiască o avere și să obțină stabilitate financiară. Dar anumite obiceiuri și comportamente îi împiedică, uneori fără să-și dea seama. Specialiștii spun că obiceiul cel mai frecvent care duce la instabilitate financiară este să cheltuiți mai mult decât câștigați. Acest lucru este deseori facilitat de accesul ușor la cardurile de credit și conduce la acumularea de datorii. Nu contează care este venitul dumneavoastră. Dacă îl cheltuiți pe tot, veți rămâne falit.
Nu aveți un buget
Să nu faceți un buget și să nu urmăriți unde se duc banii este o altă greșeală uriașă. Fără un plan clar pentru venituri și cheltuieli, banii vor dispărea. Faceți un buget detaliat în fiecare lună, incluzând datoriile, facturile, alimentele, divertismentul etc. Știți exact unde este alocat fiecare ban. Urmărirea cheltuielilor va dezvălui risipa și va arăta unde trebuie făcute ajustări.
Nu economisiți și nu investiți
Dacă nu economiți și nu investiți o parte din venit în mod regulat, veți pierde. Începeți prin a economisi un fond de urgență, apoi 10-15% pentru pensie și alte obiective financiare. Deveniți un investitor pentru a participa la creșterea economiei. Pe de altă parte, a plăti doar minimul datorat la cărțile de credit, împrumuturi și alte datorii duce la plata unor costuri mai mari cu dobânzile în timp și la o îndatorare prelungită. Nu uitați că accelerarea rambursării este esențială pentru a face avere.
Nu aveți un fond de urgență
Fără rezerve de numerar pentru cheltuieli neprevăzute, orice factură surpriză poate însemna căderea în datorii sau ruină financiară. E indicat să aveți un fond de urgență pentru minim șase luni, care vă ajută să nu cheltuiți economiile atunci când intervine neprevăzutul.
Este ușor să cazi în obiceiul de a face cheltuieli impulsive, mai ales la cumpărăturile online. Aceste achiziții neplanificate, în special pe articole neesențiale, pot deraia rapid finanțele. Întrebați-vă dacă o achiziție se aliniază cu bugetul și obiectivele voastre înainte de a apăsa butonul de cumpărare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook