Obiectele de bucătărie au și date de expirare. Ce trebuie să schimbați cât mai des

Obiectele de bucătărie au și date de expirare. Ce trebuie să schimbați cât mai des
Nu doar alimentele expiră, ci și anumite obiecte de bucătărie trebuie să fie schimbate. Iată și câteva sfaturi despre cum să le prelungești durata de viață.

Cei de la Pure Wow au întocmit o listă cu șase unelte de bucătărie obișnuite și longevitatea medie a acestora, precum și sfaturi profesionale despre cum să le prelungiți durata de viață. Motivul primordial pentru înlocuirea obiectelor de bucătărie obosite este riscul de intoxicație alimentară.

Schimbați cuțitele de bucătărie

Specialiștii susțin că lingurile de lemn e bine să fie schimbate odată la cinci ani sau atunci când devin crăpate, decolorate sau moi pe alocuri. De asemenea, se vor înlătura spatulele din cauciuc la fiecare doi ani, sau dacă sunt adânc zgâriate, topite sau pătate. Și cuțitele de bucătărie se vor arunca odată la fiecare doi ani sau atunci când ruginesc sau nu mai pot fi ascuțite.

Schimbați cât mai des obiectele de bucătărie, ca să nu vă îmbolnăviți. Sursă foto: wikipedia

Nu păstrați tigăile antiaderente mai mult de doi-trei ani sau atunci când există zgârieturi și urme vizibile, sau sunt vizibil mai puțin antiaderente. Nici scândurile de tăiat din plastic nu trebuie ținute mai mult de trei ani sau atunci când au urme adânci de cuțit. Dacă ați scăpat blenderul în apă, e bine să fie schimbat. Dar și când lamele sunt tocite.

Nu folosiți tigăile din teflon dacă sunt zgâriate

Aveți când gătiți cu tigăile de teflon se eliberează niște compuși foarte toxici pentru organism. Iar odată ce tigaia s-a zgâriat, trebuie imediat schimbată. Atenție sporită și la periile folosite pentru grătar.

Aruncați bureții de bucătărie și peria de grătar

În această perie se vor strânge toate resturile de carne, în plus, fiți cu băgare de seamă să nu cadă vreun firicel de sârmă în mâncare. Aruncați orice recipient din plastic, pentru că e posibil să conțină Bisphenol A (BPA), care se cunoaște că are legătură directă cu boli grave precum cancerul, obezitatea, problemele cardiace si digestive.

Prosoapele de bucătărie sunt pline de bacterii

Tocătorul din lemn trebuie să fie spălat cât se poate de bine de câte ori este folosit. Și schimbat cât se poate de des, pentru că are microbi care vă pot da sănătatea peste cap. Nu țineți prea mult prosoapele de bucătărie, pentru că sunt pline de bacterii care vă pot face rău. Schimbați-le cât de des posibil. Potrivit cercetărilor americani, buretele de vase este cel mai murdar obiect din casă, având 10 milioane de bacterii pe 2,5 centimetri pătrați. În timp ce o cârpă de vase are un milion de bacterii pe aceeași suprafață.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre