Simona Ionescu / Redactor Șef

Orașul Santiago, un amestec unic de cultură, istorie și frumusețe naturală. Găzduiește cea mai veche biserică din Columbia

Orașul Santiago, un amestec unic de cultură, istorie și frumusețe naturală. Găzduiește cea mai veche biserică din Columbia
Capitala mondială a Salsa, orașul Santiago din Columbia, al treilea cel mai populat oraș din Columbia, după Bogota și Medellin, este un loc vibrant și incitant, destinați obligatorie pentru călătorii din întreaga lume. Aici se află și cea mai veche biserică din Columbia.

Localnici prietenoși, atmosferă plină de viață și multe legende. Asta vor găsi cei care ajung în superbul oraș Santiago din Columbia, locul unde vor vedea și cea mai veche biserică din țară.

Centru pentru dans, festivaluri și o istorie bogată, face ca orașul Santiago să fie o destinație care trebuie vizitată. Cu moștenirea sa afro-columbiană bogată, viața de noapte vibrantă și localnicii primitori, Santiago sau Cali cum îl numesc localnicii, oferă un amestec unic de cultură, muzică și frumusețe în aer liber.

santiago
Columbienii sunt ospitalieri și mereu puși pe fapte bune

Fondat în 1536

Cali a fost fondat la 25 iulie 1536 de conchistadorul spaniol Sebastian de Belalcázar, care a numit orașul „Santiago de Cali” după numele Sfântului Iacob. De la impresionantul lanț muntos Farallones de Cali până la luxurianta Valle de Cauca, iubitorii de natură au multe de explorat în Cali și în împrejurimi.

În fiecare septembrie, orașul devine un centru pentru pasionații de salsa din întreaga lume, care vin să se bucure de spectacole, ateliere și concursuri. Picturi murale colorate și graffiti pot fi găsite în tot orașul, adăugând o notă artistică peisajului urban.

santiago
Columbia pe farfurie… Un preparat culinare care este servit ca mic dejun…

Statuia iconică Cristo Rey domină orașul

Cali găzduiește mai multe universități și instituții de învățământ, care contribuie la dezvoltarea intelectuală și culturală a orașului, făcându-l un centru pentru învățământul superior din Columbia. Statuia iconică Cristo Rey domină orașul. Această statuie impunătoare a lui Hristos este „cocoțată” în vârful muntelui Las Tres Cruces și oferă vedere panoramică uimitoare asupra orașului Cali. Orașul prinde viață după lăsarea întunericului, cu numeroase baruri, cluburi și localuri de muzică live, oferind opțiuni de divertisment pentru toate gusturile.

Cali găzduiește cea mai mare rafinărie de zahăr din Columbia

Pe de altă parte, în oraș se află și cea mai mare rafinărie de zahăr din Columbia. E vorba de moara de zahăr Ingenio Mayagüez joacă un rol important în economia regiunii și este un simbol al moștenirii agricole din Cali. Orașul găzduiește Târgul Cali, unul dintre cele mai importante festivaluri din Columbia.

În fiecare decembrie, au loc lupte cu tauri, parade, concerte și evenimente culturale, atrăgând localnici și turiști deopotrivă. Cali se mândrește și cu preparate culinare tradiționale columbiene cu adevărat senzaționale, așa că gurmanzii se pot răsfăța cu o mare varietate de arome și gusturi.

Santiago
Telecabina San Antonio

Cea mai veche biserică din Columbia

Cali găzduiește totodată și Muzeul Aurului Calima, unde se află o colecție impresionantă de artefacte precolumbiene din aur, oferind o privire asupra istoriei străvechi a regiunii. Din Cali, puteți accesa cu ușurință frumoasele orașe de pe coasta Pacificului, cum ar fi Buenaventura, și puteți explora plajele lor imaculate.

Iar telecabina San Antonio din Cali oferă priveliști panoramice ale orașului în timp ce transportă pasagerii pe dealul San Antonio. În acest oraș se află și cea mai veche biserică din Columbia. E vorba de biserica Ermita, care datează din 1545, un reper istoric și arhitectural important al orașului.

Și tot în Cali se află și o extraordinară grădina zoologică, unde se află o gamă largă de specii de animale, fiinnd cunoscută pentru eforturile sale de conservare și pentru programele educaționale. Orașul oferă o varietate de centre comerciale, piețe și buticuri în care vizitatorii pot găsi de toate, de la obiecte de artizanat local până la branduri internaționale. Nu în ultimul rând, orașul este înconjurat de plantații de cafea, iar turiștii se pot bucura de delicioasa cafea columbiană în cafenele fermecătoare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre